O femeie din California a mers la un salon de frumuseţe, unde părul i-a fost şamponat timp de 10 minute, în 2013. Două săptămâni mai târziu, ea era victima unui atac cerebral masiv.

 


Experţii susţin că de vină pentru atacul de cord ar putea fi "Sindromul atacului de cord la salonul de înfrumuseţare" şi nu este delo o glumă. "E un fapt de care toţi neurologii sunt conştienţi", explică un medic, citat de ABC News. 

La opt zile după ce Elizabeth Smith şi-a spălat părul la un salon din San Diego, a început să simtă că îşi pierde puterea în mâna stângă şi în piciorul stâng. La o săptămână după asta, a suferit un accident cerebral masiv. "Medicii nu credeau că voi supravieţui", spune femeia de 48 de ani. Femeia a rămas cu sechele fizice, cu un cheag de sânge care ar putea-o ucide şi cu facturi medicale în valoare de 250.000 de dolari. Acum a decis să dea în judecată salonul. 

Explicaţia medicilor o susţine pe Smith: ei cred că gâtul femeii a fost întins prea mult când şi-a dat capul pe spate pentru a fi şamponat şi că una dintre vertebre i-a împuns o arteră, ducând la cheagul de sânge care i-a cauzat atacul cerebral. Femeia crede că scaunul şi chiuveta pentru spălat părul erau "defecte" şi nu i-au susţinut bine capul, în timp ce salonul respinge acuzaţiile. 

Medicii le recomandă persoanelor cu artrită a gâtului sau artere îngroşate să evite spălatul pe păr la salonul de înfrumuseţare. 
sursa: realitatea.net