fbpx

1e36d74c-fb3d-442b-a6a0-826893c681d4.jpg

Deși Ploieștiul este în topul aparițiilor artistice stranii (pinguinii de Crăciun), de această dată a fost eclipsat de Giurgiu prin creația artistică: Mircea cel Bătrân. Laser, frate!

Comentariile internauţilor l-au făcut pe Mircea cel Bătrân din inox celebru. Localnicii s-au îngrămădit să-l vadă şi să-l pozeze. Pentru ca statuia să nu fie furată, autorul şi gardianul parcului au păzit-o trei nopţi. Deunăzi însă a dispărut. 

Dispariția a lansat tot felul de ipoteze, care să elucideze misterul dispariției: Darth Vader, urmărit de ghinion, a luat Calea Lactee la pas. Transformer(s)... s-a transformat statuia într-o mașină second hand și așteaptă noul timbru de mediu la târgul de full, fără piele și impecabile cu km 100% reali. Omul de tinichea din Vrăjitorul din Oz a dispărut din cauza unei vrăji, făcută de colecționarii de ”fer”. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Mai rămăsese varianta ca Mircea cel Bătrân să nu fi aflat că Baiazid I (zis și Ildîrîm sau Fulgeru) a murit de ceva vreme și a mers o fugă până la Recep Tayyip Erdoğan să-i ceară socoteală pentru asta. Tupeu pe Mircică ăsta, dar măcar așa a rămas în istorie.

Conform digi24, angajaţii de la salubrizare se implică în căutări. Alertează telefonic paznicul parcului. Omul a păzit-o trei nopţi, aşa că desluşeşte misterul.

-Şi-a luat-o proprietarul. Că a fost a lui.

-Dar de ce şi-a luat-o?

-Nu cunosc detalii.

Statuia din inox a ajuns în garajul artistuliui între o bicicletă veche şi-o cutie cu lavabilă.

-Voiam să vă întrebăm: de ce aţi luat monumentul?

-În primul rând, pentru că aşa trebuia! Deci, cum să vă spun? Cam ăsta este Mircea!

-Da, păi ne-am dat seama după... ! Dar l-aţi dezmembrat şi nu-l mai puneţi în parc?

-Păi nu-i terminat!

-Păi ce-i mai trebuie? Fundaţia?

-Aaa... Multe!

Ce se va întâmpla mai departe cu statuia?

Petrişor Stoenescu, artist: Nu este finisată. Chiar dacă seamănă cu Robocop cum zic unii, dar nu seamănă cu Robocop. Şi Robocop au zis. Şi Transformers. Mă bucur că-i cu Transformers, pentru că-i ceva futurist.

-O vom vedea în Giurgiu pe undeva, anul acesta?

-Deci, eu aş vrea s-o văd în Giurgiu. Dacă nu, mă voi adresa Ministerului Culturii şi Cultelor, care bănuiesc că e interesat de aşa ceva. Că nu se mai face aşa ceva, în inox.

Artistul spune că s-a inspirat după pictura murală a lui Mircea cel Bătrân, de la Cozia. 

Noi îl apreciem sincer pe artistul Petrișor Stoenescu, pentru motivul că nimeni nu a reușit să împace, printr-o singură statuie, o paletă variată de gusturi: istorie, sf, cinematografie, basm, prin rudenia întru metal.

1e36d74c-fb3d-442b-a6a0-826893c681d4.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Sunday Brunch El Camaron Ploiesti

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg