1e36d74c-fb3d-442b-a6a0-826893c681d4.jpg

Deși Ploieștiul este în topul aparițiilor artistice stranii (pinguinii de Crăciun), de această dată a fost eclipsat de Giurgiu prin creația artistică: Mircea cel Bătrân. Laser, frate!

Comentariile internauţilor l-au făcut pe Mircea cel Bătrân din inox celebru. Localnicii s-au îngrămădit să-l vadă şi să-l pozeze. Pentru ca statuia să nu fie furată, autorul şi gardianul parcului au păzit-o trei nopţi. Deunăzi însă a dispărut. 

Dispariția a lansat tot felul de ipoteze, care să elucideze misterul dispariției: Darth Vader, urmărit de ghinion, a luat Calea Lactee la pas. Transformer(s)... s-a transformat statuia într-o mașină second hand și așteaptă noul timbru de mediu la târgul de full, fără piele și impecabile cu km 100% reali. Omul de tinichea din Vrăjitorul din Oz a dispărut din cauza unei vrăji, făcută de colecționarii de ”fer”. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Mai rămăsese varianta ca Mircea cel Bătrân să nu fi aflat că Baiazid I (zis și Ildîrîm sau Fulgeru) a murit de ceva vreme și a mers o fugă până la Recep Tayyip Erdoğan să-i ceară socoteală pentru asta. Tupeu pe Mircică ăsta, dar măcar așa a rămas în istorie.

Conform digi24, angajaţii de la salubrizare se implică în căutări. Alertează telefonic paznicul parcului. Omul a păzit-o trei nopţi, aşa că desluşeşte misterul.

-Şi-a luat-o proprietarul. Că a fost a lui.

-Dar de ce şi-a luat-o?

-Nu cunosc detalii.

Statuia din inox a ajuns în garajul artistuliui între o bicicletă veche şi-o cutie cu lavabilă.

-Voiam să vă întrebăm: de ce aţi luat monumentul?

-În primul rând, pentru că aşa trebuia! Deci, cum să vă spun? Cam ăsta este Mircea!

-Da, păi ne-am dat seama după... ! Dar l-aţi dezmembrat şi nu-l mai puneţi în parc?

-Păi nu-i terminat!

-Păi ce-i mai trebuie? Fundaţia?

-Aaa... Multe!

Ce se va întâmpla mai departe cu statuia?

Petrişor Stoenescu, artist: Nu este finisată. Chiar dacă seamănă cu Robocop cum zic unii, dar nu seamănă cu Robocop. Şi Robocop au zis. Şi Transformers. Mă bucur că-i cu Transformers, pentru că-i ceva futurist.

-O vom vedea în Giurgiu pe undeva, anul acesta?

-Deci, eu aş vrea s-o văd în Giurgiu. Dacă nu, mă voi adresa Ministerului Culturii şi Cultelor, care bănuiesc că e interesat de aşa ceva. Că nu se mai face aşa ceva, în inox.

Artistul spune că s-a inspirat după pictura murală a lui Mircea cel Bătrân, de la Cozia. 

Noi îl apreciem sincer pe artistul Petrișor Stoenescu, pentru motivul că nimeni nu a reușit să împace, printr-o singură statuie, o paletă variată de gusturi: istorie, sf, cinematografie, basm, prin rudenia întru metal.

1e36d74c-fb3d-442b-a6a0-826893c681d4.jpg


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.