Un individ urinează în fața Gării de Sud Ploiești, asistat de Poliția Locală (FOTO)

0

Imaginea a fost surprinsă de un ploieștean, în zona Gării de Sud. Să nu cumva să credeți că cetățeanul urina, pentru că aparențele înșeală.

Propunem o primă substanțială pentru Poliția Locală Ploiești pentru modul exemplar în care au lăsat un cetățean să irige spațiul verde!

Doar un om rău intenționat ar putea să vadă altceva în această imagine. E drept că martorii asta au văzut, adică un individ bronzat urinând cu polițiștii locali lângă el, ceea ce înseamnă că martorii sunt niște oameni răi, suflete mici, haine.

Pentru că nu dorim să tratăm problema cu superficialitate, am declanșat o amplă anchetă jurnalistică, pornind de la următoarele ipoteze:

  1. L-au văzut, dar el a fost viclean. Cetățeanul recent întors de la mare, că doar de aia e bronzat, nesuspectându-l că ar fi genul de client al vreunui solar, s-a poziționat stategic în raport cu unghiul de vizibiliate al polițiștilor aflați în mașină. De unde să știe bieții oameni că nu își cosea un nasture, de teamă să nu-i cadă nădragii?
  2. Nu l-au văzut, preocupați fiind să-și fotografieze fluturașii de la salariile abia primite, urmând să-i trimită pe whatsapp unor amăreșteni de la IPJ Prahova, ca să-i oftice. La sumele alea aproape că nu mai vezi nimic în jur. Legenda spune că un fluturaș de salariu, cu tot cu sporuri, de la Poliția Locală Ploiești, poate să te orbească mai rău decât dacă te uiți timp de 8 ore fix într-un girofar în funcțiune.
  3. L-au văzut, au înțeles ce face, ba chiar l-au încurajat. Să nu uităm că a fost un an secetos, având drept consecință firească scăderea umidității din sol, iar aportul omului la combaterea secetei este un gest remarcabil, de urmat. Ca să știți: *Rezerva de umiditate este determinată prin metoda bilanțului apei în sol utilizând datele meteorologice înregistrate la stațiile meteorologice cu program agrometeorologic din cadrul rețelei Administrației Naționale de Meteorologie. Valorile de umiditate sunt validate de măsurători directe efectuate cu senzori de umiditate, în platformele agrometeorologice. Anul ăsta chiar a fost nasol. Eu, dacă eram în locul celor din mașină, aș fi deschis discret geamul și l-aș fi încurajat: ”Hai! Hai, că poți! Poți mai mult! Să ai presiune, nene!”
  4. L-au văzut, dar nu au acționat cu fermitate, neimpunându-i să-și repună aspersorul în husă. În fapt, omul avea o problemă medicală, numită generic prostată. Fără a avea studii de specialitate, dar urmărind cu maximă atenție cele 1.427.328 de spoturi tv/lună, care promovează medicamentele pentru această afecțiune, până și Poliția Locală știe că prostata este o glandă de dimensiunea unei nuci, care face parte din sistemul de reproducere masculin. Aceasta este situată sub vezica urinară, deoarece trece prin uretra (uretra, care transportă urina de la vezică către… mai în față, înțelegeți voi). Prostata produce un lichid incolor (secreție de prostată) care este alcalin și asigură longevitatea spermatozoizilor. Ehhh, asta când se defectează, duce la urinări frecvente, dar incontinente. Ce să mai insistăm… omul a venit cu fișa medicală, le-a arătat-o polițiștilor, iar bieții oameni au dat dovadă de înțelegere și nu s-au opus în mod inuman unei necesități fiziologice, care are la bază nu lipsa de educație, ci o problemă de natură medicală.
  5. L-au văzut, dar au crezut că face stand up comedy. De la spate, masiv fiind, aduce puțin cu Micutzu (Cosmin Nedelcu). Coincidență, dar acesta din urmă tocmai a anunțat că pe 15 septembrie are spectacol în Ploiești, la Sindicate, iar polițiștii locali au crezut că a venit mai devreme și face o repetiție în public. Nu se face să întrerupi un artist.
  6. Imaginea este o provocare. Cel din stânga este polițist sub acoperire, în civil, care micționa pe gardul viu, tocmai ca să-i provoace și pe alții să-i urmeze exemplul, pentru ca cei din mașină să aibă și ei pe cine se amendeze. Asta vine în contextul în care este știut faptul că în Ploiești nu se comit contraveții sau infracțiuni, iar polițiștii locali se plictisesc și trebuie să își justifice și ei salariile.

Acest text nu este un pamflet, ci un model de abordare jurnalistică a unui subiect, care trebuie temeinic documentat, înainte de a arunca cu noroi, așa cum știți că face presa. Se iau în calcul toate ipotezele, se analizează fiecare posibilitate, se ține cont de cumulul de factori (favorizanți, agravanți etc..), se coroborează probele din context și apoi se trage o concluzie. E drept că avem de a face cu o situație complexă, așa că nu ne pripim cu un verdict, ținând cont de un vechi proverb tibetan: ”decât să arunci cu noroi în oameni, mai bine faci pipi în public, luând în calcul din ce direcție bate vântul”.

*Poate că nu aș fi alocat atât de mult timp pentru un asemenea subiect, însă am fost revoltat de cum își pun cetățenii problema: ”Uite, bă, cum o lălăie Poliția Locală!” Bine… reclamantul a zis că o freacă, dar nu puteam să reproduc asta. Sper că am demonstrat că nu e bine să tragem concluzii pripite, să judecăm cu superficialitate, că d-aia e țara asta cum e… ca un gard viu pe care face pipi oricine.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău