”Morimus funereus” este principalul vinovat pentru lipsa autostrăzilor. UE ne ceartă pentru că nu avem, dar nici nu ne lasă să construim

Morimus_funereus_side_f8498.jpg

Morimus_funereus_side_f8498.jpg

Morimus funereus este gândacul croitor stejarului și este o specie pe cale de dispariție. Specia a intrat pe ”lista roșie” a Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii, la categoria specii vulnerabile.

Acesta este motivul pentru care decidenții de la Bruxelles spun că finanțarea autostrăzii Pitești – Sibiu este în pericol, întrucât România nu a precizat care sunt măsurile concrete pentru protejarea speciei. 

Să analizăm situația altfel decât o face Europa cea bogată și preocupată de gândacul croitor. În această situație, propunem următoarele măsuri:

– Gândacul croitor Morimus funereus să fie angajat în fabricile de textile. În Prahova sunt o grămadă. Pe lângă salariul net, Morimus funereus poate să primească bonuri de masă și transport cu microbuzul. Mai condiții de atât nu avem cum să-i asigurăm pentru nivelul său de pregătire profesională. Oricum, să fie mulțumit, pentru că și așa croitorea moca prin stejari.

– Morimus funereus să fie căutat și adunat din tot Ploieștiul. Știm că nu are legătură cu autostrada Pitești – Sibiu, dar suspectăm că tot din cauza lui nu se face nimic în Ploiești, exceptând cârpelile. Ăsta s-a pus cu răul și pe renumiții castani ai Ploieștiului. Se apropie alegerile locale, după patru ani de nimic și nimicuri și noi stăm după toanele lui Morimus funereus. 

– Având în vedere grija europenilor pentru Morimus funereus, există suspiciunea rezonabilă că această specie a invadat și Valea Prahovei, de aici și explicația pentru lipsa autostrăzii Comarnic – Brașov. Numitul Morimus funereus a mers mai departe cu tupeul de gândac protejat, mâncând fără discernământ și studiile de fezabilitate în valoare de jdămilioane de bani. 

Pentru a încheia totuși această strălucită expunere a motivelor pentru care suntem încă în lumea a treia, să facem precizarea că Morimus funereus se poate metamorfoza ușor în parlamentar, ministru, consilier, edil, de unde și preocuparea UE pentru protejarea speciei.

Morimus_funereus_side_5bdd3.jpg

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău