Morimus_funereus_side_f8498.jpg

Morimus funereus este gândacul croitor stejarului și este o specie pe cale de dispariție. Specia a intrat pe ”lista roșie” a Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii, la categoria specii vulnerabile.

Acesta este motivul pentru care decidenții de la Bruxelles spun că finanțarea autostrăzii Pitești - Sibiu este în pericol, întrucât România nu a precizat care sunt măsurile concrete pentru protejarea speciei. 

Să analizăm situația altfel decât o face Europa cea bogată și preocupată de gândacul croitor. În această situație, propunem următoarele măsuri:

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

- Gândacul croitor Morimus funereus să fie angajat în fabricile de textile. În Prahova sunt o grămadă. Pe lângă salariul net, Morimus funereus poate să primească bonuri de masă și transport cu microbuzul. Mai condiții de atât nu avem cum să-i asigurăm pentru nivelul său de pregătire profesională. Oricum, să fie mulțumit, pentru că și așa croitorea moca prin stejari.

- Morimus funereus să fie căutat și adunat din tot Ploieștiul. Știm că nu are legătură cu autostrada Pitești - Sibiu, dar suspectăm că tot din cauza lui nu se face nimic în Ploiești, exceptând cârpelile. Ăsta s-a pus cu răul și pe renumiții castani ai Ploieștiului. Se apropie alegerile locale, după patru ani de nimic și nimicuri și noi stăm după toanele lui Morimus funereus. 

- Având în vedere grija europenilor pentru Morimus funereus, există suspiciunea rezonabilă că această specie a invadat și Valea Prahovei, de aici și explicația pentru lipsa autostrăzii Comarnic - Brașov. Numitul Morimus funereus a mers mai departe cu tupeul de gândac protejat, mâncând fără discernământ și studiile de fezabilitate în valoare de jdămilioane de bani. 

Pentru a încheia totuși această strălucită expunere a motivelor pentru care suntem încă în lumea a treia, să facem precizarea că Morimus funereus se poate metamorfoza ușor în parlamentar, ministru, consilier, edil, de unde și preocuparea UE pentru protejarea speciei.

Morimus_funereus_side_5bdd3.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
jurnalist
Mai multe despre autor și articolele sale
Jurnalist din 1993. 10 ani de radio, 15 de TV și alternativ presă scrisă. ”Am ales presa online pentru că este singura unde nu există limite în exprimare.”
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg