liviu-dragnea-19.jpg

Prea ați luat în serios cutremurul ăsta, în condițiile în care primul cataclism național își aniversează ziua de naștere. Să ne mai relaxăm puțin și să tratăm problema ca atare.

Coincidență (sau nu), Dragnea împlinește 58 de ani în ziua în care a fost un cutremur de 5,8 grade pe Richter. Cu alte cuvinte, Dragnea este de 10 ori mai tare.

Replica a fost de 3,6 pe Richter, iar condamnarea de 3,6 ani, în primă instanță. La prima vedere e ceva în neregulă, în condițiile în care, dacă s-ar fi păstrat proporția de la paragraful anterior, condamnarea trebuia să fie de 36 de ani. Păi, ori respectăm proporțiile dezastrelor, ori nu...

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Mai mulți psd-iști i-au transmis lui Dragnea mesaje de susținere și ”La mulți ani!” (vezi foto, la final). Păstrând proporțiile, și românii îi spun la mulți ani, cu executare. 

Codrin Ștefănescu nu este de acord cu datul ceasului cu o oră înapoi. Nu pentru că se teme că se va repeta cutremurul, ci pentru că Liviu ar avea în plus o oră de detenție.

Să-l lăsăm pe întâiul cutremurător de țară și să trecem la ce a însemnat cutremurul pe care românii l-au petrecut pe facebook. Cine nu a postat ceva despre cutremur, nu există. Doar RO-ALERT nu a dat niciun mesaj, pentru că nu e făcut și pentru cutremure. Arafat a zis că la cutremure nu se bagă, pentru că nu suntem pregătiți și ne panicăm. "Imaginați-vă ce ar însemna să dai mesaj, cu câteva secunde înainte, celor care locuiesc la etajul 10", a zis Arafat. Îmi imaginez: dacă ar intra în panică și s-ar arunca pe geam, Dragnea ar fi nevoit să mai facă o tură prin cimitire, pentru a compensa pierderile. Și doar am zis că îl las pe Dragnea în pace, măcar de ziua lui.

Acum, dacă tot am amintit, pentru prima oară, după mult timp, Dragnea a fost detronat din topul celor mai citite știri. Codrin vrea să sesizeze Curtea Constituțională, pentru că suspectează DNA-ul că a provocat cutremurul, absolul neconstituțional, ca să ne țină ocupați și să nu mai fie Liviu în centrul atenției, pe prima pagină. M..e cutremurele!

Ludovic Orban a făcut o conferință de presă, la care nu s-a prezentat nimeni, ocazie cu care a anunțat că va sesiza CNCD, pentru discriminare, pe motive tectonice. Și el făcuse o dezvăluire cutremurătoare și nimeni nu l-a băgat în seamă. A lui avea cel puțin 6 pe Richter.

Tot Codrin a fost surprins la câteva minute după cutremur, la poarta Antenei 3, urlând ca un descreierat că vrea să intre la o emisiune, chit că e în reluare, Voia să-i spună și el la mulți ani lui Liviu, ca drept la replică, la m...e PSD, nu la cutremur. Apropos de asta, online-ul a umilit televiziunile. Nici măcar una, fie ea și de știri, nu a fost în stare să bage un breaking news pe o amărâtă de bandă, despre cutremur. Din asta se deduce că dacă nu a fost plătit, cutremurul nu merită promovat. Ciuvică a întrebat dacă nu cumva cutremurul a fost adus de Gabi Firea, recent întoarsă dintr-o vizită de lucru la Tokio. Asta nu se lasă, până nu îi zgâlțâie.

Chiar în timpul cutremurului, Barna de la USR a ieșit să apere statul de drept. Ăla paralel se apără și singur. #lacutremurrezist. 

Viorica a fost singura care nu s-a panicat. Calmă, a coborât din pat și a ținut cu dinții de vitrina cu bibelouri. Astfel, au fost salvate bunuri de patrimoniu: 4 balerine, un pește de sticlă care nu a mai putut fi ținut pe televizor, pentru că astea plate sunt înguste, un pescar căruia i se bălăngănea undița, un set de pahare și farfurii inscripționate cu ONT Eforie Sud, o chinezoaică și un porcușor neatins de pesta bibelourilor. 

Din patriotism local, precizez că la Ploiești, cutremurul a lăsat urme: gropi și fisuri în asfalt, clădiri care stau să se prăbușească, autobuze rupte, gunoi împrăștiat peste tot. La Ploiești este cutremur în fiecare zi. Și la București. La Cluj, Brașov și Oradea nu prea. Nici la Ploiești sistemul RO-ALERT nu a funcționat. Sistemul RO-ALERT este pentru alte nenorociri, caz în care abia aștept primul tsunami la Ploiești, ca să văd dacă funcționează. Dacă nu, iese scandal mare. Sunt dispus să fac panaramă.

Primarul Dobre a promis, pentru cei care nu au prins cutremurul pentru că dormeau ca el, că va face o conferință de presă, ca să vadă și ei ce e ăla cataclism.

Povestea cu animalele care presimt cutremurele e doar un mit. Eu m-am trezit în timpul, nu după. Irina zice că și Liviu a dormit tun. Iar am adus vorba... Tot Irina zice că Liviu a fost atât de cuminte, încât astăzi, de ziua lui, îi va face cadou una dintre jucăriile ei de cauciuc. Să se obișnuiască cu ideea celor ”la mulți ani!”

Imediat după cutremur am primit numeroase mesaje cu întrebarea "sunteți bine?". Nu, frate, sunt somnoros. E ora trei AM... Acum, dacă tot m-am trezit cu noaptea în cap, la ce restaurant e cheful lui Liviu?

6862c2a9-14df-4add-87e6-12bab9ee9e21.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
jurnalist
Mai multe despre autor și articolele sale
Jurnalist din 1993. 10 ani de radio, 15 de TV și alternativ presă scrisă. ”Am ales presa online pentru că este singura unde nu există limite în exprimare.”
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg