E un sentiment unic să poți schimba o viață. Te întrebi cum?

asociatie-alin-scarlat-formularul-200.jpg

asociatie-alin-scarlat-formularul-200.jpg

Uită-te în jurul tău și spune-mi ce vezi. Dar vreau să te uiți bine și să depășești bariera de lumini colorate de Crăciun, treci peste sunetul colindelor care inundă orice colț și peste zurgălăii atârnați în toate vitrinele lângă omul de zăpadă care zâmbește șmecherește.

Uită-te mai atent și observă oamenii. Observă privirile care te înconjoară. O să fie greu. Și știi de ce? Pentru că multe dintre aceste priviri sunt plecate spre pământ. Dacă totuși le surprinzi o să îți dai seama că nimic nu e normal. Oamenii sunt triști. Și sunt așa pentru că viața nu e întotdeauna corectă. Indiferent de alegerile bune sau rele pe care le face, nicio persoană nu merită să-și piardă speranța și dreptul la viață.

Cel mai afurisit mod de a-ți pierde speranța este acela în care renunți la tine ca om. Și renunți pentru că ești constrâns de situații. Ești constrâns de bani ca să mai fii fericit sau sănătos. De milioane de ori am auzit oameni spunând că se simt fizic rău, dar mai mult de o cutie cu paracetamol nu-și permit să-și cumpere. Se agață de pastila aia și speră că ea va rezolva orice. În România de azi, un paracetamol TREBUIE să facă să treacă orice căci alte soluții sunt greu de găsit.

Vizita la medic, un tratament adecvat sau chiar niște banale analize sunt lucruri pe care românii le fac o dată la 10 ani și atunci pentru că sunt cu un picior în groapă. Mult prea mulți oameni ajung pe ultima sută de metri la un doctor. Și chiar și atunci își doresc din tot sufletul ca paracetamolul ăla să rezolve tot.

Teama de spitale și de întreg sistemul sanitar este o cauză generatoare de titluri de cancan ce reflectă însă realitatea: ”Românii, bolnavii Europei” , ”România, locul 3 în topul țărilor cu cei mai mulți bolnavi” , ”Dezastru: 1.000.000 de români bolnavi de cancer”. Suntem torturați de frici și neajunsuri. Și asta ne îndepărtează de normalitate.

Normal este să vrei să fii bine fizic și să acționezi în consecință, fără mustrări de conștiință că acasă ai doi copii care nu vor mai avea brad împodobit și nici cadouri pentru că tu vrei să trăiești și să fii alături de ei. Poveștile sunt multe și nu sunt deloc fericite.

În situația asta ce putem face? Ce putem face pentru a ajuta un om care nici măcar nu ne cere ajutorul?

Există persoane care și-au dedicat viața pentru a schimba sistemul și pentru a ajuta din simpla dorință de a ajuta și a șterge privirile alea triste despre care vorbeam mai devreme. Unul dintre acești oameni este doctorul Alin Scarlat. Poate mulți ați auzit de el și dacă nu ați auzit, căutați-l.

Prin cabinetul său, de-a lungul anilor, au trecut mii de pacienți, mii de povești de viață. Mii de cazuri în care oamenii ar fi putut să-și recapete sănătatea, dar au renunțat la asta din cauza neajunsurilor. E cumplit să vezi cum poți face bine un om, dar el trebuie să renunțe la visul ăsta pentru că nu și-l poate susține.

În anul 2014, doctorul Scarlat a înființat Asociația ”Sănătate pentru Toți – Dr. Scarlat” . Scopul său era unul singur: să susțină financiar episoadele spitalicești pentru persoanele aflate în dificultate financiară. Și scopul este îndeplinit an de an de atunci.

Prin Asociația ”Sănătate pentru Toți – Dr. Scarlat” oamenii nu au mai fost doar niște cifre aruncate în statistici deloc promițătoare; acești oameni au primit la propriu o a doua șansă la viață. Doar anul acesta, de la lună la lună, a crescut numărul pacienților pentru care Asociația a acoperit spitalizările, investigațiile de toate felurile, aici și în afara țării, operații, analizele și tratamentele ce erau necesare. În doar un an de zile peste 100 de persoane au renunțat la a se mai simți vinovați că au grijă de sănătatea lor. Peste 100 de familii se pot bucura împreună acum de ceea ce le așterne viața.

Cum a fost posibil acest lucru poate vă întrebați. E atât de simplu să ajuți încât e chiar păcat să nu o faci. Asociația ”Sănătate pentru Toți – Dr. Scarlat” are activități de strângere de fonduri, acestea realizându-se prin completarea formularelor 230 sau 200 (direcționarea celor 2% din impozitul pe venit sau celor 20% din impozitul pe profit) sau din donații și sponsorizări directe; de asemena, datorită faptului că doctorul Alin Scarlat și-a donat drepturile de autor asupra tuturor cărților sale Asociației, toți banii din vânzarea acestor cărți intră direct în contul Asociației.

E un sentiment unic să poți schimba o viață și să ridici o privire din pământ. Fiecare formular completat, fiecare donație oricât de mică, fiecare carte cumpărată ne duce pe noi toți cu un pas mai aproape de normalitate. Prin gesturi mici putem schimba nedreptățile din jurul nostru.

Poate Crăciunul acesta poți și tu salva o viață. Degeaba ai șosete călduroase și pufoase dacă ai sufletul gol. Aceasta este una dintre ocaziile prin care toți putem contribui la a schimba ceva.

Cărțile pot fi achiziționate accesând acest link: https://www.emag.ro/brands/brand/dr-scarlat

Formularele 200 și 230 se pot descărca accesând acest link : http://www.asociatiadoctorscarlat.ro/ro/campanie.html

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău