piata-agroalimentara-ploiesti-exproprieri-probleme.jpg

De mai bine de șase luni, autoritățile locale din Ploiești anunță intenția de demolare a actualei piețe agroalimentare de la Halele Centrale și construirea uneia noi, la standarde moderne. Planurile au fost date peste cap de faptul că pe actualul teren există alți doi proprietari care au construit magazine, iar pentru demolarea acestora este necesară exproprierea.

Proiectul legat de construirea unei noi piețe agroalimentare datează încă din anii 2004. Între timp au fost realizate mai multe studii de fezabilitate, au fost făcute chiar două proiecte tehnice... Anul trecut, demersurile au fost amplificate de faptul că Inspectoratul de Stat în Construcții Prahova a transmis o adresă către conducerea SC Hale și Piețe prin care se comunica faptul că piața nu mai reprezintă siguranță seismică.

Culmea este că, anul acesta, la votarea bugetului SC Hale și Piețe s-a prevăzut inclusiv sumele necesare pentru realizarea unei piețe provizorii în care să fie mutați producătorii pe durata realizării noii piețe de pe platoul Halelor Centrale.

Surpriză! Proiectul s-a împotmolit ca urmare a faptului că, prin anii 2000, SC Hale și Piețe a înstrăinat, cu acte în regulă de vânzare-cumpărare, două suprafețe din platoul Halelor Centrale, unde în prezent sunt montate mai multe magazine. La data respectivă, cei doi noi proprietari au efectuat intabulări pe teren și, practic, demolarea actualei piețe se poate realiza numai după ce SC Hale și Piețe va deveni proprietar pe întreaga suprafață. Curios este cum au fost obținute până acum autorizațiile necesare pentru proiectul de demolare și modernizare a noii piețe agroalimentare în condițiile în care SC Hale și Piețe nu era singurul proprietar.

Recent, primarul municipiului Ploiești, Adrian Dobre, a recunoscut că se fac demersuri pentru a rezolva această problemă juridică. 

„Piața nu va putea fi realizată anul acesta pentru că am pierdut un tempo, din cauza unor situații juridice”, a susținut Adrian Dobre, primarul municipiului Ploiești. 

Prin urmare, momentan nu a fost demarat nici proiectul legat de piața provizorie și acesta este motivul pentru care contractele de închiriere a tarabelor de pe platoul de la Halele Centrale au fost prelungite până la 1 iunie.