schuller

Medicii de la spitalele ploieștene încasează bani sub formă de sponsorizări de la companiile farmaceutice, producătoare de medicamente. După ce ieri observatorulph.ro a publicat cazul președintelui Colegiului Medicilor Prahova, Simona Schnelbach, astăzi vă prezentăm lista doctorilor de la secția de Oncologie a spitalului Schuller care au fost plătiți de producătorii sau distribuitorii de medicamente.

 

Turcu Alina Cristina, medic primar în cadrul cabinetului oncologic al Spitalului Municipal Ploiești a încasat în anul 2015  nu mai puâin de 12 sponsorizări de la opt producători de medicamente în valoare totală de 38 658 de lei.

Banii au fost primiti de la Amgen România SRL – sponsorizări în valoare de 4 066 de lei, Astellas Pharma o sponsorizare în valoare de 5 133 de lei, Bristol Myers Squibb 1 690 de lei, Egis Pharmaceuticals 1 sponsorizare în valoare de 10 120 de lei, Eli Lilly o sponsorizare în valoare de 1 367 de lei, Johnson & Johnson trei sponsorizări în valoare de 12 269 de lei, Sandoz o sponsorizare în valorea de 3 124 de lei, Terapia o sponsorizare în valoare de 889 de lei.

Potrivit Agenției Naționale a Medicamentului,  banii au fost primiți pentru participare la simpozioane educaționale, participare la evenimente și conferințe în cadrul cărora au fost prezente pe lângă alte informații și studii efectuate de companiile farmaceutice.

 

Niță Amedeia Lavinia, medic primar în cadrul cabinetului oncologic al Spitalului Municipal Ploiești a încasat în anul 2015 în total 11 sponsorizări de la cinci producători de medicamente, în valoare totală de 44 592 de lei.

Banii au fost încasați de la firmele A&D Pharma – două sponsorizări în valoare totală de 6 828 de lei, Amgen Romania SRL patru sponsorizări în valoare totală de 22 791 de lei, Glenmark Pharmaceuticals o sponsorizare în valoare de 2 222 de lei, KRKA Romania o sponsorizare in valore de 1 200 de lei, Sandoz trei sponsorizări în valoare totală de 11 552 lei.

Potrivit Agenției Naționale a Medicamentului banii au fost încasați pentru participare la diferite simpozioane medicale, in care medicul Nita Amedeia Lavinia a avut și rolul de speaker

 

Pop Liviu Mircea, medic primar în cadrul cabinetului oncologic al Spitalului Municipal Ploiești, a încasat în anul 2015 cinci sponsorizări de la trei companii farmaceutice în valoare totală de 15 741 lei.

Banii au fost încasați de la firmele Amgen Romania SRL – două sponsorizări în valoare totală de 662 de lei, Eli Lilly o sponsorizare în valoare de 1 656 de lei, Merck România două sponsorizări în valorea totală de  13 424 de lei.

Ca și în cazul celorlalți medici, banii au fost primiți pentru participarea la diferite simpozioane medicale și conferințe.

 

Smeianu Daniela, medic primar în cadrul secției de oncologie a Spitalului Municipal Ploiești a încasat în anul 2015 șase sponsorizări de la patru companii farmaceutice în valoare totală de 14 334 de lei.

Banii au venit de la firmele Bristol Myers Squibb – trei sponsorizări în valoare totală de 1 257 de lei, KRKA Romania o sponsorizare în valoare de 10 360 de lei, Neola Pharma o sponsorizare în valoare de 2 620 de lei și Teva Pharmaceuticals o sponsorizare în valoare de 96 de lei.

Banii au fost încasați pentru participare la diferite congrese pe teme medicale în în străinătate și în țară.

Manea Anda, medic primar în cadrul aceleiași secții a Spitalului Municipal Ploiești, a încasat în anul 2015 opt sponsorizări de la patru companii farmaceutice în valoare totală de 20 339 de lei.

Bani au fost primiți de la firmele Alvogen România, cinci sponsorizări în valoare totală de 9 615 lei, Astellas Pharma o sponsorizare în valoare de 268 de lei, KRKA Romania o sponsorizare în valore de 10 360 de lei, Teva Pharmaceuticals o sponosrizare în valoare de 96 de lei.

Potrivit informațiilor pus la dispoziție pe site-ul Agenției Naționale a Medicamentului banii au fost primiți în vederea participării la congrese și conferințe pe teme medicale în țară și în străinătate.

Ghizdăvescu Gabriel Doru, șef secție Oncologie la Spitalului Municipal Ploiești, a încasat în anul 2015  126 625 de lei din 42 de sponsorizări făcute de 14 producători de medicamente.

Banii au fost încasați de la firmele A&D Pharma, patru sponsorizări în valoare 11 792 lei, Alvogen Romania trei sponsorizări în valoare de 8 826 lei, Amgen Romania, opt sponsorizări în valoare 11 881 de lei, Astellas Pharma trei sponsorizări în valoare totală de 6 522 de lei, Astrazeneca Pharma cinci sponsorizări în valoare totală de 9 900 de lei, Bristol Myers Squibb o sponsorizare în valoare de 1 645 de lei, Egis Pharmaceuticals o sponsorizare în valoare de 14 296 de lei, Eli Lilly o sponsorizare în valoare de 1 800 de lei, Johnson & Johnson o sponsorizare în valoare de 8 735 de lei, Merck Romania o sponsorizare in valoare de 1 531 de lei, Novartis Pharma Services o sponsorizare în valoare de 2 037 de lei, Pfizer o sponsorizare în valoare de 12 536 lei, Sandoz șapte sponsorizări în valoare totală de 24 395 de lei, Teva Pharmaceuticals cinci sponsorizări în valoare de 10 728 de lei.

Banii au fost încasați pentru participare la diferite conferințe, simpozioane și evenimente pe teme medicale, unde medicul primar a avut și rolul de speaker.

Suma totală încasată de medicii primari din cadrul cabinetului de oncologie al Spitalului Municipal Ploiești de la companiile farmaceutice sub formă de sponsorizări se ridică la 257 972 de lei, aproximativ 50 000 de euro, în anul 2015.

Articolul se bazează pe informațiile publicate pe site-ul Agenției Naționale a Medicamentului privind declarațiile făcute de medici cu privire la aceste sponsorizări, dar și declarațiile firmelor care au făcut sponsorizările.

Totodată au fost folosite informații puse la dispoziție de motorul de căutare implementat pe blog-ul datavizuri.blogspot.com, datele folosite de acesta fiind obținute printr-o metoda de scraping de pe site-ul Agenției Naționale a Medicamentului.

ghizdavesc gabriel total

ghizdavescu agentia medicamentului

manea anda agentia medicamentului

manea anda total

nita amedeia agentia medicamentului

nita amedeia total

pop liviu mircea agentia medicamentului

pop liviu mircea total

smeianu daniela agentia medicamentului

smeianu daniela total

turcu alina cristina agentia medicamentului

turcu alina cristina total