Pe traseul 30 al TCE Ploiești sunt semnalate cele mai multe furturi din buzunare.

 

Zonele aglomerate din Ploieşti, inclusiv mijloacele de transport în comun, rămân locurile unde infractorii dau lovitură după lovitură. 

Există însă şi un traseu preferat de şuţi : traseul 30. Asta pentru că este cel mai aglomerat, cel mai lung şi folosit cu precădere de bătrâni şi elevi, aceste categorii fiind şi cele mai vulnerabile în faţa hoţilor din buzunare.

 

În plus, şuţii acţionează doar la orele de vârf, atunci când autobuzele din Ploieşti sunt ticsite de călători.

Hoţii din buzunare crează tot felul de diversiuni pentru a putea acţiona. 

Poliţiştii spun că trebuie să fiţi cu ochii în patru dăcă sunteţi împins fără motiv în mijloacele de transport în comun sau dacă cineva se înghesuie nejustificat.

Ei folosesc un limbaj specific. Astfel, potrivit evz.ro, mijlocul de transport în comun - autobuz, troleibuz ori tramvai este denumit “panacot”. Est un loc preferat de şuţi, care profită de aglomeraţie. Înainte de a veni autobuzul în staţie, ei “radiografiază” potenţialele victime. Ochesc unde este “locul curat”, adică banii. Fixează ţinta sau ţintele pentru a vedea unde au portofelul care în jargon este denumit “mufă”, “tuflă” sau “coajă”. Ori telefonul mobil, denumit “crocodil”. Se orientează dacă îl ţin “la căldurică”, adică în buzunarul de la piept, pe interior. Ori, dacă este în aceeaşi zonă dar pe exterior înseamnă că se află “la primărie”. Buzunarul din faţă este denumit “caraiman”. La genţi voluminoase, folosite de oamenii din provincie, precum cele din rafie, li se spun “maimuţe”. O poşetă sau geantă de mici dimensiuni este denumită “ploscă”.