Situație incredibilă la Serviciul de Medicină Legală Prahova. Angajații fac afaceri cu morții, având firme de pompe funebre, cu acordul tacit al directorului.

 

Observatorulph.ro a intrat în posesia unor copii după filele din registrul în care sunt înregistrate cadavrele și persoanele care le ridică de la SML.  Conform legii, aparținătorii trebuie să prezinte un act de identitate la ridicarea cadavrului, iar datele sunt trecute obligatoriu în registru. Surprinzător este că printre cei care se identifică cu nume și serie de buletin se remarcă și o semnătură fără alte date de identificare: ”ROMY”.

Galerie FOTO În registrele SML, morții sunt ridicați de...Romy, autopsierul instituției

 

 

 

Contactat telefonic, directorul SML Prahova, doctorul Vasile Drăghici, susține că nu e mare lucru, chiar dacă legea nu se respectă. ”Așa este, conform legii, la ridicarea cadavrului trebuie prezentate niște documente, ordonanța de necropsie și acte de indentitate ale celui care ridică. ”Romy” este autopsierul nostru, Romeo Dumitrescu. Înseamnă că a ridicat prin firma lui de pompe funebre vreun cadavru. Că nu și-a trecut datele nu-i o problemă, că e tot timpul aici și știm de unde să-l luăm dacă e vreo nelămurire”, susține directorul SML.

Contactat de observatorulph.ro, autopsierul Romeo Dumitrescu dă vina pe colegi. ”Acela nu este scrisul meu. Nu știu cine a scris. Sunt familii care, după ce ridică cadavrul, pleacă fără să mai lase datele și probabil că m-a trecut pe mine cineva. Poate că a văzut că sunt băieții mei de la firmă, care au ridicat mortul și atunci m-a trecut colegul pe mine. Ce vină am eu?”, ne-a declarat telefonic Romeo Dumitrescu.

 

Și pentru că tot a fost amintită în discuție firma autopsierului, menționăm că aceata se numește, conform datelor obținute de la Registrul Comerțului, ”Adelin Funerar SRL”. A fost înființată la data de 14 decembrie 2012, administrator fiind Romeo Dumitrescu , zis și Romy, autopsier la SML Prahova.

Obiectul de activitate al firmei este ”activități de pompe funebre și similare”, lucru care intră, cel puțin moral, în conflict de interese cu activitatea de autopsier desfășurată în cadrul SML Prahova.

Romy nu este singurul angajat aflat în această situație. Și celălalt autopsier, Alin Oprea, deține o firmă de pompe funebre, înființată tot în 2012, unde este administrator.

 

Întrebat și despre această situație, directorul SML mai dă un răspuns halucinant :”Ce să vă spun, nu e peste tot la fel? Mai există servicii de medicină legală unde angajații au firme de pompe funebre? Nici nu știu dacă sunt pe numele lor firmele astea. E treaba lor ce fac!”

Firmele autopsierilor de la SML Prahova. Sursa: Registrul Comerțului