Scandal monstru pe tema creditului de la SC Hale și Piețe – VIDEO

0
scandal pentru hale si piete

scandal pentru hale si piete

Ședința Consiliului Local Ploiești nu a fost una scutită de scandal, mai ales când a venit vorba de accesarea creditului pentru viitoarea piață centrală a SC Hale și Piețe. Consilierul local independent Radu Socoleanu a atras atenția că există riscul să nu existe fonduri pentru rata creditului, dar mai ales să se ajungă în situația ca Ploieștiul să fie nevoit să piadă piețele, obiective care au fost puse drept gaj.

Întregul subiect a fost declanșat în momentul în care a fost supus la vot proiectul referitor la aprobarea bugetului de venituri și chetuieli și a investiției pe anul 2015 de la SC Hale și Piețe. Consilierul local Radu Socoleanu, în calitate de membru AGA, a adus în discuție situația generată de plata impusă, prin hotărâri judecătorești, a unor drepturi salariale pentru mai mulți angajați care au fost disponibilizați la SC Hale și Piețe. Instanța a dat câștig de cauză foștilor salariați pe motiv că au fost concediați în mod abuziv. Mai mult, Radu Socoleanu, consilier local independent, a solicitat realizarea unui audit la SC Hale și Piețe, prin care să se afle care este situația financiară actuală a societății la care acționar majoriar este Consiliul Local Ploiești. „Dobânda se ridică la 60.000 de lei, bani care, dacă vă uitați în buget, nu există”, a susținut Radu Socoleanu, precizând că există pericolul să girăm cu toate piețele din Ploiești. La rândul său, consilierul local liberal Ionuț Ionescu a solicitat un punct de vedere oficial din partea Primăriei Ploiești dacă pentru suma solicitată de foștii angajați vor răspunde în solidar inclusiv consilierii locali. Una peste alta, cu voturile PSD – PC – PLR a fost aprobat noul buget de la Hale și Piețe, care prevede la capitolul cheltuieli aferente contractului de mandat 110.000 de lei, din care 63.000 de lei pentru directori, 26.000 de lei pentru consiliul de administrație și 21.000 de lei pentru AGA și cenzori. În timpul ședinței nu s-a solicitat punctul de vedere al directorul SC Hale și Piețe, care va avea obligația să răspundă în scris la solicitarea consilierlui Radu Socoleanu.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău