Paul Varga sau tânărul „cu braț de aur”. Periodic, bucureșteanul ajunge la Centrul de Transfuzii Sanguine din Ploiești pentru a dona sânge, totul din convingere și din dorința de a contribui la salvarea de vieți.
Paul poate fi considerat, cu ușurință, acel #bloodfluencer care uimește cu povestea lui, cu dorința aprinsă de a face bine și de a aduce o schimbare, prin propriul exemplu.
„Edit de vară: trombocite fresh, sănătoase și puternice, pentru cei care au o perioadă mai delicată în viața lor. Nu vreau să știu cine le primește pentru că știu sigur că mulți pacienți le așteaptă ca pe pâinea caldă. Sănătate! Să vă faceți bine și să vă bucurați de viață”, a transmis Paul, bucureșteanul care, ori de câte ori este nevoie, vine la centrul de la Ploiești pentru a dona sânge.
O face fiindcă știe cât de importantă este picătura de „viață” pentru un om bolnav. O face și pentru a da un exemplu altora. Faptul că donează îi face lui bine, dar și oamenilor aflați la limita dintre viață și moarte.
„Paul Varga este, de doi ani încoace, ca și copilul nostru. Ori de câte ori am fost în criză de sânge, a lăsat tot și a venit să ajute. Nevoia de sânge este permanentă, întrucât tot timpul există numeroase urgențe medicale, care necesită transfuzii de sânge. Din păcate, puțini donatori eligibili donează constant. Cei mai mulți fac asta când au rude aflate în necaz”, ne-a mărturisit Georgeta Hanganu, managerul Centrului de Transfuzii Sanguine PLoiești.
Centrul de Ploiești trimite rezerve nu doar către spitalele din Prahova, ci și către centre universitare din București. De la începutul anului, media donatorilor a fost de 85 de persoane pe zi.
„Nici mult, nici puțin. Nu neapărat numărul donatorilor e problema, ci faptul că au crescut solicitările. Iar în contextul acestei minivacanțe, o spun din experința anilor trecuți, sper să mă înșel amarnic, dar se întâmplă atâtea tragedii, încât, repet nevoia de sânge este foarte mare, iar rezervele trebuie completate”, a mai precizat managerul Centrului de Transfuzii Sanguine din Ploiești.