- Publicitate -

Dragoș Luscan, prahoveanul care îl pregătește fizic pe David Popovici: „ Să lucrezi cu un astfel de talent este o experiență incredibilă și provocatoare”

Data:

Distribuie articolul:

Puștiul minune al înotului românesc, David Popovici, se pregătește intens pentru Campionatele Mondiale de la Fukuoka, Japonia, competiție care debutează pe 23 iulie. David va intra în concurs a doua zi. Alături de multiplul campion, de șase încoace, stă, la fiecare concurs, prahoveanul Dragoș Luscan. Omul care îi este lui David nu doar prieten, ci și persoana care îl pregătește pe campionul român, reușind să-l mențină la cel mai înalt nivel, competiție după competiție.

- Publicitate -

S-au cunoscut în 2018, atunci când David Popovici a avut o accidentare la genunchi. Mizileanul în vârstă de 35 de ani deține masterate în pregătire fizică și în nutriție și lucrează ca preparator fizic  la CSM București. A colaborat cu Simona Halep și Horia Tecău, iar lui David îi este alături de șase ani, în calitate de preparator fizic și kinetoterapeut. Inclusiv în aceste zile, când senzația înotului mondial se pregătește pentru Campionatele Mondiale de la Fukuoka.

Dragoș  știut încă de când l-a cunoscut pe puștiul minune că va ajunge rapid în top. I-a „citit” ambiția și determinarea și a văzut că are mentalitate de învingător. De șase ani fac o echipă și contruiesc împreună.

În Țara Soarelui Răsare îl are sub observație pe David și îi privește evoluția. Dragoș crede cu tărie în descrierea pe care jurnaliștii spanioli de la El Pais i-au făcut-o lui adolescentului minune: „Popovici este cea mai populară personalitate din România, un simbol al succesului şi mândria unei ţări în transformare. Este de aşteptat ca acesta să câştige medalii de aur la 100 şi 200 de metri liber, la Campionatele Mondiale de Înot de la Fukuoka, şi chiar şi la Olimpiada de la Paris din 2024”.

- Publicitate -

Dragoș, cum este să ai grijă de condiția fizică a unui campion, așa cum e David Popovici?

Fiind preparator fizic si kinetoterapeut pentru un talent precum David Popovici este o experiență incredibilă și provocatoare. Pregătirea unui sportiv de talia lui David implică o combinație între aspecte fizice, medicale și mentale.

În ceea ce privește pregătirea fizică, aceasta se concentrează pe dezvoltarea forței, rezistenței, vitezei, mobilitatii și flexibilității. Programul de pregătire poate include antrenamente în sala de forță, exerciții de îmbunătățire a rezistenței cardiovasculare, lucrul la coordonare și echilibru, precum și recuperare și prevenirea accidentărilor. Toate acestea se desfasoara la Clinica KinetoFit din Bucuresti specializată în recuperare medicală și pregatire fizică sau la Bazinul din cadrul complexului Lia Manoliu.

Cum se lucrează cu David, personalitatea lui fiind una de lider înăscut

Lucrul cu David presupune o comunicare strânsă și o înțelegere a obiectivelor sale, a abilităților și limitărilor sale. Este important să se creeze un mediu de încredere și colaborare, astfel încât să putem lucra împreună pentru a obține cele mai bune rezultate. Adaptabilitatea și flexibilitatea sunt esențiale, deoarece pregătirea poate fi ajustată în funcție de progresul și nevoile individuale ale sportivului.

- Publicitate -

Cât de importantă de pregătirea fizică pentru un performer ca David Popovici?

Pregătirea fizică este deosebit de importantă pentru un sportiv performant, cum este David Popovici. O pregătire adecvată îi permite să-și maximizeze potențialul și să-și îmbunătățească performanțele în competiții. Un corp bine pregătit și o condiție fizică optimă contribuie la o inaintare în apa mai eficientă și mai rapidă, precum și la prevenirea accidentărilor.

Cum e atmosfera în Japonia? David e preferatul tuturor. A ales să ajungă cu  două săptămâni înainte de start la Fukuoka, pentru a se obișnui cu  noul fus orar

Atmosfera din Japonia este extraordinară. Am fost primiti în cadrul centrului Olimpic de pregatire al Japoniei.  Participarea la un eveniment de o asemenea amploare poate fi o experiență memorabilă și inspiratoare pentru sportivi și antrenori.

David Popovici a captat cu siguranță atenția multor oameni prin performanțele sale remarcabile și talentul său în înot. Este important să înțelegem că succesul său nu este doar rezultatul talentului, ci și al muncii grele și dedicării sale. Munca in apa și pregătirea fizică constantă sunt esențiale pentru a-ți atinge potențialul maxim, chiar și atunci când ai un talent natural. David, deșia re 18 ani, e un tip extrem de echilibrat, care cântărește foarte bine fiecare mic detaliu, care i-ar putea influența în vreun fel performanțele.

- Publicitate -

Pentru tinerii care se visează David Popovici, ce ar trebui să știe, dincolo doza de talent  cu care sunt înzestrați?

Pentru tinerii care își doresc să calce pe urmele lui David Popovici, aș oferi următoarele sfaturi: Dedicați-vă pasiunii voastre! Fiți pasionați de sportul vostru și depuneți muncă și efortul pentru a vă îmbunătăți constant.

Căutați un antrenor sau mentor bun! Lucrați cu un antrenor sau un mentor experimentat care vă poate ghida și vă poate oferi îndrumare în dezvoltarea voastră sportivă.

Respectați și urmați planul de pregătire! Fiți disciplinați și respectați programul de pregătire fizică, tehnică și mentală stabilit de antrenorul vostru! Dezvoltați-vă abilitățile tehnice!  În afară de pregătirea fizică, acordați o atenție deosebită dezvoltării abilităților tehnice specifice sportului vostru.

- Publicitate -

Înfruntați provocările cu determinare! Aveți încredere în voi înșivă și abordați provocările cu determinare și reziliență! Învățați din eșecuri și continuați să vă perfecționați! Mențineți un echilibru! Asigurați-vă că vă mențineți un echilibru între antrenament, odihnă și alte aspecte ale vieții voastre pentru a vă menține sănătatea mentală și fizică.

Atât munca, cât și talentul joacă un rol important în succesul unui sportiv. Talentul inițial poate oferi o bază solidă, dar munca, dedicarea și disciplina continuă sunt cele care duc la progres și performanță de vârf.

Distribuie articolul:

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Sondaj Observatul Prahovean

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Exclusiv

Sala de lupte de la CS Petrolul Ploiești a fost renovată printr-o sponzorizare a Dosco România

Sala de lupte a Clubului Sportiv Petrolul Ploiești a...

Cine e de vină pentru blocarea extinderii noului CPU al Spitalului de Pediatrie Ploiești cu banii din donațiile ploieștenilor dublate de Codin Maticiuc

Cine este, de fapt, de vină pentru blocarea investițiilor la Spitalul de Pediatrie Ploiești care trebuiau făcute cu banii din concertul caritabil din 2023, dublați de Codin Maticiuc

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

Anchetă internă la Spitalul Județean Ploiești, după acuzațiile unei mămici care a pierdut sarcina la Maternitate

Oficialii Spitalului Județean de Urgență Ploiești, unitate de care aparține Maternitatea Ploiești, au declanșat o anchetă administrativă, care să lămurească dacă personalul medical a respectat procedura.

A murit delfinul „Baby”, primul pui născut în captivitate la Delfinariul din Constanța

„Baby” era primul delfin născut în captivitate la delfinariul din Constanța.

Când revine canicula în Prahova. Prognoza ANM pentru următoarele două săptămâni

La munte, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în perioada 22 – 27 iulie.

Povestea lui Mihai Nistor, sportivul nevăzător care participă la Dac Warrior, competiția de alergare de la Tohani

Legenda continuă! Sportivul nevăzător este fidel principiului că „nimic nu este imposibil dacă îți dorești cu adevărat”
- Publicitate -
- Publicitate -

Informații utile

Medicul Alin Scarlat: ”Iubirea este cheia longevității”

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Candidatura lui Mircea Geoană, susținută de Partidul România în Acțiune

Cum se va implica Partidul România în Acțiune la alegerile prezidențiale din toamnă
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Anchetă internă la Spitalul Județean Ploiești, după acuzațiile unei mămici care a pierdut sarcina la Maternitate

Oficialii Spitalului Județean de Urgență Ploiești, unitate de care aparține Maternitatea Ploiești, au declanșat o anchetă administrativă, care să lămurească dacă personalul medical a respectat procedura.

A murit delfinul „Baby”, primul pui născut în captivitate la Delfinariul din Constanța

„Baby” era primul delfin născut în captivitate la delfinariul din Constanța.

Când revine canicula în Prahova. Prognoza ANM pentru următoarele două săptămâni

La munte, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în perioada 22 – 27 iulie.
- Publicitate -