- Publicitate -

Drumul nou, care trebuia să facă legătura între Podul Înalt și Xenia nu va fi gata prea curând. Pe cine dă vina Primăria Ploiești

Data:

Distribuie articolul:

Un drum important din Ploiești, care trebuia să fie gata în luna februarie, nu va fi gata prea curând. Primăria dă vina pe Electrica și condițiile meteo.

- Publicitate -

Primăria Ploiești anunța, pe 24 octombrie 2022, că încep lucrările la un drum nou, care va lega strada Laboratorului, din zona comercială cunoscută popular sub denumirea Xenia, de prelungirea străzii Gh. Gr. Cantacuzino, zona Podul Înalt. De atunci au trecut mai bine de șapte luni, iar drumul respectiv este tot în stadiu de șantier.

Comunicatul Primăriei Ploiești din 24 octombrie 2022:

Primăria Municipiului Ploiești demarează investiția “Străpungere strada Laboratorului în prelungirea străzii Gh. Gr. Cantacuzino, inclusiv deviere rețele tehnico-edilitare”.

În cursul acestei zile se va proceda la predarea amplasamentului, în vederea începerii executării lucrărilor aferente obiectivului de investiții respectiv.

- Publicitate -

Citește și Domnule primar Andrei Volosevici, priviți această imagine! Ce este în neregulă, chiar și la Ploiești? Vă spunem noi…

Lucrările vor fi executate de către S.C. ANDAUR CONSTRUCȚII S.R.L., în baza contractului nr. 13532/06.07.2022.

Prin derularea acestei investiții se va realiza o legătură rutieră directă între zonele Nord și Vest ale orașului, respectiv între Bulevardul Republicii și strada Gh. Gr. Cantacuzino – Podul Înalt.

Termenul de execuție a acestor lucrări este de 4 luni.

- Publicitate -

Autoritatea publică locală recomandă utilizarea rutelor ocolitoare în zona amintită și mulțumește cetățenilor pentru înțelegere.

Pe 25 mai, Observatorul Prahovean a publicat articolul Primăria Ploiești a descoperit ”mașina timpului”. Un drum nou, care trebuia să fie gata în patru luni, este tot în șantier, pornind de la remarca unui cititor.

”Mare realizare …(n.r.  șaorma gigant) Mai jos unul din exemplele incompetenței voastre, str Laboratorului. Ați terminat și lucrarea asta in 4 luni așa cum ați promis” a fost mesajul postat de ploieștean, alături de o fotografia de mai jos, făcută de acesta la fața locului:

- Publicitate -

Primăria Ploiești a transmis un punct de vedere ziarului Observatorului Prahovean în care explică motivele pentru care construcția drumului a depșit cu mult termenul anunțat inițial.

Comunicatul primăriei:

Urmare a apariției, în publicația dumneavoastră, a articolului  prin intermediul căruia sesizați nefinalizarea investiției ”Străpungere strada Laboratorului în prelungirea străzii străzii Gh. Gr. Cantacuzino, inclusiv deviere rețele tehnico-edilitare ”, vă comunicăm următoarele:

– Municipiul Ploiești are în derulare contractul de lucrări, inclusiv proiectare, nr. 13532/06.07.2022, având ca obiect ‘ ‘Străpungere strada Laboratorului în prelungirea străzii străzii Gh.Gr. Cantacuzino, inclusiv deviere rețele tehnico-edilitare ‘

- Publicitate -

Cityește și Scandalul creditului BCR prelungit cu un comision negociat pe ”șestache” de Primăria Ploiești intră într-o nouă fază

– În vederea demarării lucrărilor a fost obținută autorizația de construire nr.491/19.10.2022, în baza avizelor/acordurilor solicitate prin certificatul de urbanism nr. 828/05.09.2022, însă Operatorul SC Distribuție Energie Electrică România a emis avizul de amplasament favorabil condiționat de realizarea ”Studiului de coexistență electrică pentru obiectivul de investiții Străpungere strada Laboratorului în prelungirea străzii străzii Gh.Gr. Cantacuzino, inclusiv deviere rețele tehnicoedilitare, astfel încât Municipiul Ploiești a procedat la demararea procedurii în vederea încheierii contractului de prestări servicii având ca obiect elaborarea documentației conform solicitării Operatorului SC Distribuție Energie Electrică România;

– De asemenea, pe parcursul derulării contractului menționat anterior, s-a constatat necesitatea actualizării documentației tehnice, faza SF, iar din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, lucrările au fost sistate;

Totodată, menționăm faptul că execuția lucrărilor aferente contractului precizat este condiționată de concluziile ce vor fi stabilite prin studiul de coexistență electrică.

- Publicitate -

Distribuie articolul:

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

4 COMENTARII

  1. In acelasi stagiu de „dorinte fara putinte” se afla si toate traversarile- pod sau pasarela-a raului Dambu de pe teritoriul municipiului Ploiesti! Oare cei din primarie chiar nu au nicio treaba cu ploiestenii?????

  2. Drumul de legătura a existat dar cineva “deștept” l-a cedat gratuit unei firme. Acum, se construiește alt drum, tot pe banii ploieștenilor. Nu se știe când se va termina. Dar, …… lopeți au? Eu zic sa-l dea și pe asta degeaba, aceleași firme sau alteia. Mai bine le da gratis pentru ca oricum nu mai “apuca sa vopsească” ce s-a construit înainte de ‘89. S-a vândut aproape tot ce se putea. Am rămas noi și mall-urile😂. Nici piata nu avem, se screme construcția unei piețe noi de zeci de ani. Plătim pe banii noștri studii de fezabilitate și ne alegem doar cu banii luați.

  3. Emiterea Autorizatiei de Construire a fost ilegala deoarece avizul de la Electrica era conditionat de intocmirea Studiului de Coexistenta. Aici consider ca este vina exclusiv a echipei de proiect din Primarie, care cu buna stiinta a mers mai departe cu achizitia stiind ca inevitabil se vor impotmoli si nu vor putea sa respecte termenele de executie constructorii. Dar acesta este un mic exemplu. Pentru toate celelalte proiecte, inclusiv pe fonduri europene, pentru care s-au pierdut bani si municipalitatea a trebuit sa suporte costurile cu imprumuturi in banca (p.s. nici imprumuturile nu sunt in stare sa le gestioneze la zi), CINE RASPUNDE???? A FOST CINEVA ACUZAT???
    Cred ca nu sunt singurul Ploiestean care se intreaba si nu gaseste raspuns.

    • Aveti dreptate. Plus ca CU a fost obtinut in septembrie (la inceput), iar AC a fost eliberata cu 19.10.2023. Aprox 1 luna, timp in care trebuiau obtinute toate avizele solicitate prin CU, apoi pe baza acestora intocmita documentatia pt AC si apoi eliberarea acestora. Ma mir ca emitentii avizelor s-au „miscat” asa de repede, iar primaria a emis pe repede inainte AC.
      In articol scrie ca a fost necesara reactualizarea SF-ului. Pai AC se obtine dupa intocmirea PTE-ului, nu a SF-ului…dar primaria ne crede prosti…mai avem si noi studii in domeniu, domn’ primar! De ce nu renuntati la toate pilele din administratie si angajati personal capabil? Sper ca nu mai aveti tupeul sa mai candidati! Sunteti o pata neagra pe imaginea Ploiestiului!

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Exclusiv

Trei zile de festival în Parcul Bucov. Republik Fest primul festival fusion-simfonic din România

Ne-am dorit să avem o comunitate în care evenimentele de top să devină atracții naționale, să ne bucurăm de muzică de calitate într-o atmosferă civilizată. Și vom avea!

Climatizare la costuri cu până la 30% mai mici, dotare standard a unor apartamente scoase la vânzare în centrul Ploieștiului

Soluțiile inteligente ale unui constructor pentru a proteja de caniculă locatarii celui mai nou bloc din Ploiești

VIDEO: Au secat irigațiile din Prahova. În timp ce la Buzău culturile sunt verzi, la noi recolta este compromisă

Lipsa precipitațiilor din această vară, pe fondul unei canicule...

Am stat de vorbă cu proprietarul grădinii plină cu palmieri care face furori pe internet. ”Mulți nu cred că este din România și mă...

În fotografiile care fac furori pe internet apar numeroși palmieri, din diferite specii, dar și bananieri și alte specii tropicale.

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

Trei zile de festival în Parcul Bucov. Republik Fest primul festival fusion-simfonic din România

Ne-am dorit să avem o comunitate în care evenimentele de top să devină atracții naționale, să ne bucurăm de muzică de calitate într-o atmosferă civilizată. Și vom avea!

Actrița Shannen Doherty, îndrăgita ”Brenda” din serialul Beverly Hills 90210, a încetat din viață la 53 de ani

Actrița a fost diagnosticată cu cancer la sân în februarie 2015, iar în 2017 a anunțat că boala a intrat în remisiune. Însă în 2019, cancerul a reapărut și s-a extins.

Petrolul debutează luni, în noul sezon al Superligii, contra celor de la FC Buzău

Partida se va juca luni, de la ora 21:30, pe “Ilie Oană”.

Au fost identificate cu 60% mai multe mașini furate, care ajung în vămile din România, anul acesta față de 2023

Verificați întotdeauna dacă mașina second pe care o cumpărați nu figurează ca fiind furată!

Dosar penal în cazul bărbatului împușcat mortal de un polițist. Victima atacase cu toporul un jandarm

Cercetarea vizează comiterea unei infracţiuni de omor şi a două infracţiuni de ultraj în urma evenimentelor de sâmbătă.
- Publicitate -
- Publicitate -

Informații utile

Robin Mihai este triplu medaliat cu aur la Campionatul Mondial de Kempo IKF cu sprijinul Supermarket La Cocoș

Ce ar fi sportul ploieștean fără implicarea oamenilor de...

Medicul Alin Scarlat explică puterea sentimentului de scop în viață

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Tânără ucisă de urs în Prahova. Noi detalii despre tragedia din Bucegi

Împușcarea urșilor este o soluție la această criză care provoacă noi victime?

Vor avea ploieștenii căldură la iarnă?

Primarul încă în funcție, Andrei Volosevici, a declarat: ”Intuiţia îmi spune că nu prea vom avea căldură la iarnă”
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Trei zile de festival în Parcul Bucov. Republik Fest primul festival fusion-simfonic din România

Ne-am dorit să avem o comunitate în care evenimentele de top să devină atracții naționale, să ne bucurăm de muzică de calitate într-o atmosferă civilizată. Și vom avea!

Actrița Shannen Doherty, îndrăgita ”Brenda” din serialul Beverly Hills 90210, a încetat din viață la 53 de ani

Actrița a fost diagnosticată cu cancer la sân în februarie 2015, iar în 2017 a anunțat că boala a intrat în remisiune. Însă în 2019, cancerul a reapărut și s-a extins.

Petrolul debutează luni, în noul sezon al Superligii, contra celor de la FC Buzău

Partida se va juca luni, de la ora 21:30, pe “Ilie Oană”.

Au fost identificate cu 60% mai multe mașini furate, care ajung în vămile din România, anul acesta față de 2023

Verificați întotdeauna dacă mașina second pe care o cumpărați nu figurează ca fiind furată!
- Publicitate -