- Publicitate -

Maria Cârstea, profesor de română: “Nu este drept! PE BUNE, în școli se realizează și lucruri frumoase”

Maria Cârstea este cadru didactic în Prahova. Aceasta predă limba și literatura română în Liceul „Simion Stolnicu” din Comarnic. În cadrul articolului, publicăm punctul de vedere al acesteia în legătură cu felul în care ar putea fi percepută campania „Spune, pe bune, ce se întâmplă la tine în școală”.

Profesoara este indignată de situația creată de campania pentru educație demarată de către Generația lui John și susținută de Observatorul Prahovean.

Profesoara și-a exprimat părerea în legătură cu felul în care ar putea fi înțeleasă, în mod greșit, campania adresată școlilor din Prahova. În rândurile care urmează vă prezentăm punctul de vedere al acesteia, în mod integral.

Maria Cârstea, despre educație și școala românească:

“Mă numesc Maria Cârstea și sunt cadru didactic. O astfel de afirmație sună azi ca și cum sunt vinovată de un păcat social. Ca și cum port vina, alături de colegii mei, pentru toate neajunsurile semnalate în școli prin campania „Spune pe bune ce se întâmplă la tine în școală.”

Admir inițiativa acestei campanii, menține speranța unei societăți educate, dar consider că a fost înțeleasă greșit. S-a pierdut din vedere obiectivul principal și s-a transformat într-un demers anti profesori. PE BUNE nu înseamnă doar aspectele negative prezentate, cazuri izolate de altfel, dar prin care, din nefericire, se creează imaginea de ansamblu a școlii, îndeosebi a profesorilor.

Citește și: Mesajele profesorilor, pe bune: “Elevii uită că datorează respect profesorilor și că vin la școală să învețe”

Sunt direct implicată în sistem și cunosc foarte bine neajunsurile acestuia. Noi, profesorii, ne confruntăm zilnic cu acestea. Tolerăm lipsa implicării autorităților, indolența din ce în ce a mai multor elevi și atitudinea recalcitrantă a părinților.

Nu mai vorbesc de lipsa resurselor materiale! DAR ne descurcăm pentru că „trebuie”. Știm, ei au drepturi, noi, obligații. Nu este un sistem perfect, dar trebuie făcut front comun ca să reabilităm încrederea în educație.

«O astfel de campanie nu reușește decât contrariul. Și nu este drept.»

PE BUNE, în școli se realizează și lucruri frumoase, se obțin rezultate, se modelează caractere, relația profesor-elev se bazează pe respect reciproc.

Nu astfel de cazuri prezentate reprezintă educația și profesorul.Nu astfel se rezolvă problemele, denigrând profesorii, singurii care poate mai cred în această instituție și depun un real efort.

Citește și: Gelu Hanganu, unul dintre cei mai îndrăgiți profesori din Prahova: “Păcatul nostru este că noi nu discutăm cu elevii, ci cu proiecția lor în viitor”

Susțin adevărul și-mi doresc ca lucrurile să funcționeze. Dar nu ar trebui să oferiți cu atâta ușurință credibilitate unor anonimi și să se prezinte ca reale afirmațiile acestora în spațiul public.

Dacă într-adevăr se dorește un învățământ de calitate, să ne susținem reciproc. Este nevoie de colaborare, nu de găsirea unui țap ispășitor la îndemână, absolvindu-se în acest mod ceilalți de vină.”, a povestit Maria Cârstea, profesor de limba și literatura română.

Citește și: Notițele cutremurătoare ale unui elev de doar 13 ani din Prahova: “Când intru în clasă îmi spune: «Iar ai venit, prostule?»”

Doar astăzi, 30 iunie 2022, profesorii și elevii din Prahova își mai pot exprima opinia în legătură cu ce se întâmplă în școli, în cadrul campaniei „Spune, pe bune, ce se întâmplă la tine în școală.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Sondaj

Cine credeți că este de vină pentru că Ploieștiul a rămas fără apă caldă?

- Publicitate -

Articole asemănătoare

Primele cifre ale campaniei pentru educație: 62% dintre elevii din Prahova susțin că fac pregătire în particular

Etapa de completare a chestionarelor din campania “Spune, pe bune, ce se întâmplă la tine în școală” a luat sfârșit. În continuarea acestui articol...

Liviu Drăghici, poetul din peluză: “Aveam un profesor de fizică care ne explica forțele cu pumnii”

Liviu Drăghici, poetul din peluză, povestește despre cum, pe vremea în care era elev, un profesor de fizică l-a lovit cu pumnii în cap,...
- Publicitate -

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ultimele știri

Ce nereguli a găsit Camera de Conturi la DSP Prahova

Auditorii de la Camera de Conturi au efectuat un control la DSP Prahova în urma căruia au constata mai multe nereguli. Conducerea instituției a...

Cristina Filoneanu, profesoara de engleză care îi motivează pe elevi să-și exprime emoțiile în mod creativ – VIDEO

Silvia-Cristina Filoneanu este profesoară de limba engleză la Colegiul Național “Ion Luca Caragiale” din Ploiești. A fondat clubul “Wild Ink Creative Writing Club” și...

Perseide: Cum poţi să admiri ploaia de stele căzătoare care atinge punctul maxim pe data de 12-13 august

Zilele acestea are loc fenomenul astronomic care marchează, în fiecare an, luna august și care este cel mai celebru curent de meteori. Faza maximă...

Mai noi ori mai vechi? – VIDEO

Bună ziua! Despre filmul mai vechi pe care vi-l propun pentru astazi, mi-ar plăcea să cred că ar trebui să fie subiect de studiu...

Un tânăr din Prahova, fără permis de conducere, a furat mașina tatălui a provocat un accident și a fugit de la fața locului

Un tânăr în vârstă de 24 de ani din Bălțești este cercetat penal după ce a furat cheile autoturismului tatălui său, deși nu are...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Parteneri

- Publicitate -