- Publicitate -

Ce persoane publice susțin campania “Spune, pe bune, ce se întâmplă la tine în școală” – VIDEO

Astăzi, 3 iunie 2022, este ultima zi în care elevii și profesorii din Prahova pot completa chestionarul campaniei “Spune, pe bune, ce se întâmplă la tine în școală”.

Actori, cântăreți, scriitori și oameni din administrație au dorit să își exprime mesajul de susținere a demersului pentru educație. Aceștia au înregistrat scurte filmulețe în care au vorbit deschis despre cum era pe vremea lor la școală. Nu doar din Prahova au venit mesajele. Adrian Enache și Marius Manole s-au alăturat campaniei.

Emil Drăgănescu, subprefect Prahova

“Îmi aduc aminte de profesori care ne altoiau și atunci nu era o mare problemă. Pentru că, a altoi fizic sau moral pe cineva, atunci, nu era bullying, ci încercarea de a corecta.”, a povestit Emil Drăgănescu, subprefect Prahova.

Nico Matei, despre relația elevului cu profesorii și părinții

“Sunt Nico și da, susțin și eu această campanie. Accesați campania și bineînțeles, acolo vă puteți spune părerile voastre. Care este relația dintre voi și profesori și părinți, bineînțeles? Vă pup.”, Nico Matei

Loredana Chelba, autoarea cărții „Vitejie pe tocuri”

“Sunt una dintre fericitele care au avut noroc de educatoare, învățătoare, de profesori din școala gimnazială și liceu cu care am avut o relație sacră, dacă îmi e permis să spun asta. Consider că lucrurile era mult mai apropiate în trecut, în educație.

Citește și: Mesajele profesorilor, pe bune: “Elevii uită că datorează respect profesorilor și că vin la școală să învețe”

Am fost norocoasă pentru că din școală nu mi-a rămas ideea de notă, cât am luat la o anumită materie și ce premiu am luat. Mi-a rămas în schimb încrederea care mi-a fost oferită prin cuvinte, printr-o îmbrățișare cu cadrele didactice cu care m-am întâlnit la un moment dat. E foarte important ce se întâmplă în școală.

Eu am ajuns acum, pentru a doua oară, să iau cumva pulsul sistemului educațional prin Agnes care este clasa pregătitoare și care la 7 ani și jumătate a putut să-mi dea un feedback vis a vis de școală.

Dana Volosevici, mesaj de susținere a campaniei pentru educație

“Sprijin campania în calitate de profesor, de avocat și de cetățean al județului Prahova.”, Dana Volosevici.

Mihaela Rus, director Teatrul „Toma Caragiu” Ploiești

“Ești elev? Și cum e la tine în școală? Îți place totul? Ai nemulțumiri sau pur și simplu ai o idee despre cum ar putea să fie totul mai bine? Care și cum sunt relațiile dintre profesor și elev? Dar dintre voi colegii? Cum vedeți voi școala?”, a spus Mihaela Rus.

Claudia Iordache, psiholog

“Voi aveți ceea ce de multe ori nouă ne-a lipsit. Această oportunitate de a vă exprima liber Fiți curajoși. Lăsați rușinea, lăsați temerile – pentru că fiecare lucru pe care voi îl veți spune merită schimbat.

Merită să fiți o generație liberă, respectată și de asemenea, să vă uniți toți pentru a fi viitorulul mult mai bun pentru voi și generațiile următoare. Nu vă ascundeți, nu vă fie rușine. Lăsați curajul, atât de rar întâlnit, să iasă la suprafață.”, a spus Claudia Iordache.

Adrian Enache: “Cel ce deschide o școală închide o temniță”

“Avem nevoie mai mult ca oricând de școală, mai ales că vedeți și voi, trăim vremurile pe care le trăim. Așa că, spune, pe bune!”, a adăugat Adrian Enache.

Marius Manole, actor

“Ar fi bine să mergeți la școală cu inima deschisă și să vă bucurați când ajungeți acolo, nu să vă fie frică.”, a spus actorul.

Campania pentru educație abia acum începe

Răspunsurile strânse în perioada 23 mai – 3 iunie 2022 vor ajuta la construirea unei radiografii cât mai transparente în legătură cu felul în care arată școlile din Prahova în prezent.

Elevii și profesorii mai au doar câteva ore în care pot completa chestionarul pentru a spune, pe bune, ce se întâmplă la ei în școală.

Citește și: “Copiii mă judecă foarte mult, mă jignesc, mă scuipă” Ce mesaje trimit elevii școlilor din Prahova în campania “Spune, pe bune, ce se întâmplă la tine în școală”

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Articole asemănătoare

Mesajele profesorilor, pe bune: “Elevii uită că datorează respect profesorilor și că vin la școală să învețe”

Doar până pe data de 3 iunie 2022, elevii și profesorii pot participa la campania “Spune, pe bune, ce se întâmplă la tine în...

SGU Ploiești a curățat gunoiul din fața blocului nelocuit de pe Strada Frăției. Apelul făcut către cețățeni [GALERIE FOTO]

După articolului publicat ieri de către Observatorul Prahovean despre gunoaiele de pe spațiul verde aferent unui bloc nelocuit de pe Strada Frăției din Ploiești,...

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

- Publicitate -

Sondaj

V-a plăcut Festivalul Zilele Ploieștiului 2022?

V-a plăcut Festivalul Zilele Ploieștiului 2022?

- Publicitate -

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ultimele știri

Radioterapia crește calitatea vieții pacientului bolnav de cancer. Interviu cu prof.dr. Cengiz Gemici, Istanbul

Radioterapia este una dintre metodele de bază în tratamentul cancerului. Pe scurt, medicul utilizează radiații pentru a ținti celulele canceroase, fără a afecta țesuturile...

Fosta închisoare Doftana va fi renovată. Omul de afaceri Mohammad Murad a câștigat licitația

Mohammad Murad, om de afaceri libanez, unul dintre cei mai importanți antreprenori din România în domeniul HoReCa, a câștigat licitația privind concesionarea fostului penitenciar...

Șoseaua Transaplina, închisă sâmbătă din cauza unui concurs de mașini

Dacă v-ați făcut planuri să vizitați Transalpina sâmbăta aceasta, ar fi bine să vi le refaceți. Asta deoarece va avea loc un concurs auto...

Cât costă abonamentele și biletele la meciurile FC Petrolul Ploiești în sezonul 2022 – 2023

FC Petrolul Ploiești va demara, de luni, 6 iunie, procedura de comercializare a abonamentelor valabile pentru sezonul 2022-2023. Prețurile abonamentelor vor fi următoarele:ABONAMENTE –  SEZON...

„Ajutați-ne să ne aducem tatăl mort acasă!” Lecția de solidaritate și omenie oferită de comunitatea prahoveană

„Ajutați-ne să ne aducem tatăl mort acasă!”. Așa suna apelul disperat făcut de familia unui prahovean, Ion Mociorniță, decedat în Spania, în urma unui...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Parteneri

- Publicitate -