- Publicitate -

Ce persoane publice susțin campania “Spune, pe bune, ce se întâmplă la tine în școală” – VIDEO

Astăzi, 3 iunie 2022, este ultima zi în care elevii și profesorii din Prahova pot completa chestionarul campaniei “Spune, pe bune, ce se întâmplă la tine în școală”.

Actori, cântăreți, scriitori și oameni din administrație au dorit să își exprime mesajul de susținere a demersului pentru educație. Aceștia au înregistrat scurte filmulețe în care au vorbit deschis despre cum era pe vremea lor la școală. Nu doar din Prahova au venit mesajele. Adrian Enache și Marius Manole s-au alăturat campaniei.

Emil Drăgănescu, subprefect Prahova

“Îmi aduc aminte de profesori care ne altoiau și atunci nu era o mare problemă. Pentru că, a altoi fizic sau moral pe cineva, atunci, nu era bullying, ci încercarea de a corecta.”, a povestit Emil Drăgănescu, subprefect Prahova.

Nico Matei, despre relația elevului cu profesorii și părinții

“Sunt Nico și da, susțin și eu această campanie. Accesați campania și bineînțeles, acolo vă puteți spune părerile voastre. Care este relația dintre voi și profesori și părinți, bineînțeles? Vă pup.”, Nico Matei

Loredana Chelba, autoarea cărții „Vitejie pe tocuri”

“Sunt una dintre fericitele care au avut noroc de educatoare, învățătoare, de profesori din școala gimnazială și liceu cu care am avut o relație sacră, dacă îmi e permis să spun asta. Consider că lucrurile era mult mai apropiate în trecut, în educație.

Citește și: Mesajele profesorilor, pe bune: “Elevii uită că datorează respect profesorilor și că vin la școală să învețe”

Am fost norocoasă pentru că din școală nu mi-a rămas ideea de notă, cât am luat la o anumită materie și ce premiu am luat. Mi-a rămas în schimb încrederea care mi-a fost oferită prin cuvinte, printr-o îmbrățișare cu cadrele didactice cu care m-am întâlnit la un moment dat. E foarte important ce se întâmplă în școală.

Eu am ajuns acum, pentru a doua oară, să iau cumva pulsul sistemului educațional prin Agnes care este clasa pregătitoare și care la 7 ani și jumătate a putut să-mi dea un feedback vis a vis de școală.

Dana Volosevici, mesaj de susținere a campaniei pentru educație

“Sprijin campania în calitate de profesor, de avocat și de cetățean al județului Prahova.”, Dana Volosevici.

Mihaela Rus, director Teatrul „Toma Caragiu” Ploiești

“Ești elev? Și cum e la tine în școală? Îți place totul? Ai nemulțumiri sau pur și simplu ai o idee despre cum ar putea să fie totul mai bine? Care și cum sunt relațiile dintre profesor și elev? Dar dintre voi colegii? Cum vedeți voi școala?”, a spus Mihaela Rus.

Claudia Iordache, psiholog

“Voi aveți ceea ce de multe ori nouă ne-a lipsit. Această oportunitate de a vă exprima liber Fiți curajoși. Lăsați rușinea, lăsați temerile – pentru că fiecare lucru pe care voi îl veți spune merită schimbat.

Merită să fiți o generație liberă, respectată și de asemenea, să vă uniți toți pentru a fi viitorulul mult mai bun pentru voi și generațiile următoare. Nu vă ascundeți, nu vă fie rușine. Lăsați curajul, atât de rar întâlnit, să iasă la suprafață.”, a spus Claudia Iordache.

Adrian Enache: “Cel ce deschide o școală închide o temniță”

“Avem nevoie mai mult ca oricând de școală, mai ales că vedeți și voi, trăim vremurile pe care le trăim. Așa că, spune, pe bune!”, a adăugat Adrian Enache.

Marius Manole, actor

“Ar fi bine să mergeți la școală cu inima deschisă și să vă bucurați când ajungeți acolo, nu să vă fie frică.”, a spus actorul.

Campania pentru educație abia acum începe

Răspunsurile strânse în perioada 23 mai – 3 iunie 2022 vor ajuta la construirea unei radiografii cât mai transparente în legătură cu felul în care arată școlile din Prahova în prezent.

Elevii și profesorii mai au doar câteva ore în care pot completa chestionarul pentru a spune, pe bune, ce se întâmplă la ei în școală.

Citește și: “Copiii mă judecă foarte mult, mă jignesc, mă scuipă” Ce mesaje trimit elevii școlilor din Prahova în campania “Spune, pe bune, ce se întâmplă la tine în școală”

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Sondaj

Sunteți de acord să citiți ziarul Observatorul Prahovean fără reclame, dar contracost? 

- Publicitate -

Articole asemănătoare

Dragi părinți, ”aruncați un ochi” în ghiozdanul copilului, când pleacă la școală! Nu au voie cu arme, nici măcar neletale sau de jucărie

Toți am fost copii și uneori ne jucam ”de-a războiul”. Era frumoasă copilăria, anilor când nu existau calculatoare, când nu aveam jocuri cu arme,...

„De o lună și jumătate aștept rezultatul și nimic. La telefon nu răspunde nimeni”. Experiența unei ploieștence care a participat la testarea gratuită Babeș...

O ploieșteancă în vârstă de 34 de ani s-a prezentat, pe 12 septembrie, la unitatea mobilă din Ploiești, dorind să beneficieze de serviciile gratuite...
- Publicitate -

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ultimele știri

Accident pe centura de est a Ploieștiului. Pieton spulberat de o cisternă UPDATE

Un grav accident rutier s-a petrecut, vineri seară, pe Centura de est a Municipiului Ploiești, în apropierea sensului giratoriu Bucov. UPDATE Victima este resuscitată la...

Accident spectaculos la Galați. Șoferul a scăpat nevătămat după ce s-a răsturnat de mai multe ori cu mașina

Un tânăr de 21 de ani din Galați a scăpat ca prin minune dintr-un accident rutier foarte grav. Mașina acestuia s-a rostogolit de mai...

Cheile Zanoagei – un traseu ușor de parcurs și deosebit de frumos

Din numeroasele variante de trasee montane din Bucegi – Cheile Zanoagei reprezintă unul din cele mai spectaculoase trasee. Mare parte din aceste trasee au grad...

Taur spulberat de un autocar plin cu călători pe DN1, la Potigrafu. Trafic întrerupt spre București-FOTO

Un accident rutier grav s-a produs vineri seara pe DN1, la Potigrafu. Un taur care se afla pe carosabil a fost lovit de un...

Interviu cu Sorin Niță, senseiului de la Ploiești care clădește campioni din micii karateka

Sorin Niță are 32 de ani, s-a născut în Ploiești și este președintele Clubului Sportiv Shiro Washi din Ploiești, club înființat în 2007, secția...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Parteneri

- Publicitate -