„Încercăm să facem din Valea Doftanei o zonă cu un puternic impact pe turism, prin realizarea de domenii schiabile interconectate, așa cum găsim numai în Austria sau Elveția. Deopotrivă, avem în plan o intensă promovare a agroturismului. Îmi doresc ca turiștii, români sau străini, să nu mai aleagă doar stațiunile de pe Valea Prahovei, ci să găsească la noi în localitate toate „ingredientele” necesare unei vacanțe perfecte”.
Lucian Costea, primarul comunei Valea Doftanei, a vorbit, „Acasă, în Prahova”, despre strategia pe care autoritatea locală o are pentru a transforma comuna prahoveană într-una din destinațiile de top la capitolul turism.
Mai este mult de lucru la partea de infrastructură stradală, în special în extravilan, mai ales că localitatea are mult de suferit din cauza alunecărilor de teren, care afectează inclusiv captările de apă. Permanent au loc lucrări de consolidare a porțiunilor de drum afectate, însă, susține edilul șef, este nevoie de resurse financiare considerabile pentru ca astfel de probleme să nu mai aibă loc.
Odată finalizate lucrările la DJ102I, care leagă Prahova de Brașov, ca alternativă la DN1, Valea Doftanei va fi tranzitată de tot mai mulți turiști, administrația locală mizând foarte mult și pe atragerea de investitori. Centura ocolitoare este unul dintre cele mai ambițioase proiecte în care este angrenată această comună. Valoarea investiției se ridică la 2.79 milioane de lei, drumul urmând să aibă o lungime de 24 de kilometri.
Inedit la nivel de Valea Doftanei este un alt proiect de anvergură a cărui realizare trenează de ani de zile, din lipsă de fonduri.
Actuala administrație mizează foarte mult pe atragerea de resurse financiare externe, motiv pentru care, spune Lucian Costea, „ foarte mult îmi doresc implementat proiectul legat de dezvoltarea de domenii schiabile interconectate. Turistul nu își mai dorește o pârtie de schi pe care să urce și să coboare, își dorește pârtii pe care să urce, să meargă în altă zonă, iar apoi să revină, lucru care nu poate fi realizat decât prin conexiunea între mai multe localități”.
Înregistrarea integrală a emisiunii poate fi urmărită aici: