Un ploieștean a reclamat la primărie că locurile rezervate persoanelor cu handicap sunt folosite de persoane sănătoase. Ce răspuns a primit

0

Un cititor a sesizat la Primăria Ploiești că în zona unde locuiește, Cartier Malu Roșu, numeroase locuri de parcare rezervate persoanelor cu handicap și marcate corespunzător sunt utilizate de persoane sănătoase. Primăria Ploiești i-a transmis că va ține cont de propunerea sa, ca autorizația să fie eliberată și în baza unei adeverințe de la Asociația de proprietari că beneficiarul locuiește acolo, însă acest lucru nu s-a întâmplat până acum.

Sesizarea cititorului Dragoș C:
”Bună ziua, vă contactez în speranța că dumneavoastră puteți demara o campanie de clarificare a eliberării locurilor de parcare pentru Persoanele cu Handicap care locuiesc în Ploiești.
Sunt extrem de supărat deoarece în acest moment, în Ploiești (Cartier Malu Roșu) sunt eliberate și locuri de parcare pentru Persoane cu Handicap de care beneficiază în realitate alte persoane, cum ar fi rude sau aparținători. În realitate, persoanele cu  handicap au doar mutație, dar locuiesc la alte adrese.
Schema pentru obținerea unor astfel de locuri este simplă:
– se face mutație / viză de flotant pentru o rudă care este persoană cu handicap la adresa unde se dorește locul de parcare respectiv. În cele mai multe cazuri sunt chiar părinții care s-au mutat la țara sau locuiesc efectiv la o altă adresă ( dar în buletin / CI figurează cu adresa locului de parcare);
– se depun apoi actele la SGU și practic sunt „îndeplinite” condițiile legale ;
– cei de la SGU vin apoi și marchează locul de parcare ales;
Din punct de vedere legal, până la un punct totul este ok. Doar că apoi, după ce locul de parcare este alocat, beneficiarii reali (Persoanele cu Handicap) nu mai locuiesc efectiv la adresa aceea.
S-a ajuns în această situație din cauza unei hotărâri a Consiliului Local care permite atribuirea unor locuri de parcare cu documente în regulă, dar care sunt folosite de alții”
Acesta a trimis o adresă Primăriei Ploiești prin care a propus modificarea actualei legislații locale astfel încât pentru rezervarea locurilor de parcare să fie nevoie și de o adeverință eliberată de  Asociația de Proprietari, prin care să se certifice că persoana de drept a locuit și locuiește la acea adresă.
Reprezentanții Primăriei i-au transmis că vor ține cont de propunerea sa, dar și că situațiile în care se marchează locurile de parcare în baza vizei de flotant sunt foarte rare.
”Nu am nimic cu persoanele cu handicap. Ele trebuie să beneficieze în mod real de toate drepturile legale. Dar sunt împotriva persoanelor sănătoase care profită de acest avantaj în mod abuziv” a precizat ploieșteanul.
Răspunsul Primăriei Ploiești cu privire la repartizarea locurilor cu handicap în zona Malu Roșu:

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău