- Publicitate -

Dezvăluirile unui ploieștean care a promovat în prima ligă cu echipa de baschet a CSM. A fost dat afară pentru a fi aduși jucători cu salarii secrete

Data:

Observatorul Prahovean continuă dezvăluirile privind situația echipei de baschet a CSM Ploiești de unde au fost dați afară aproape toți sportivii care au promovat în Liga 1. În locul lor au fost aduși jucători, mare parte străini, cu salarii confidențiale. Astăzi publicăm mărturia unui tânăr sportiv din Ploiești, la care clubul a renunțat deși a pus umărul la promovarea echipei în prima ligă.

- Publicitate -

CV-ul scurt al unui sportiv care a contribuit la readucerea Ploieștiului în Liga 1 de Baschet, după șase ani de la fenomenul Asesoft: ”Am început baschetul la vârsta de 15 ani la Clubul CSS Ploiești. Am jucat până la vârsta de 18 ani. Am învățat la liceul Mihai Viteazul unde, în primul an, am și câștigat campionatul pe țară cu echipa de baschet a școlii. După juniorat am fost preluat de CSM Ploiești. De acolo ne-am tot chinuit să promovăm în Liga 1. 2017 a fost primul an în care am promovat iar imediat după, la fel, echipa s-a desființat, iar un an de zile am stat pe bară toți. După un an am fost rechemat la echipă. Personal am tras tare, în ultimii doi ani am reușit o medie de 30 puncte marcate pe meci, 7.6 rebounds pe meci ,4.8 assists pe meci. Acum doi ani am iești pe locul 2 în topul marcatorilor din toată liga. Echipa a promovat după care, noi, cei care am tras pentru promovare, am fost trimiși, din nou, acasă. Fără un mulțumesc, fără bonusuri sau prime de performanță”. Se numește Alin Carabulea, are 23 de ani, și a fost baschetbalist al CSM Ploiești.

Citește și Tinerii baschetbaliști care au promovat CSM Ploiești în prima ligă au fost înlocuiți cu jucători străini aduși pe salarii secrete – Documente

A fost, pentru că premiul primit anul acesta din partea primăriei Ploiești pentru contribuția pe care a avut-o la promovarea echipei de baschet a CSM în Liga 1 de baschet a fost concedierea. Nu doar a lui, ci a întregului lot care a făcut această performanță.

Credem că cel mai bine este să lecturați povestea baschetbaliștilor spusă chiar de unul dintre ei, deoarece este o poveste care, de ani de zile, se repetă și în cazurile altor sportivi de performanță ai CSM Ploiești, de la alte discipline. Sperăm ca situația relatată să devină punctul de plecare al unei dezbateri reale pe tema ce așteptări avem de la clubul sportiv al orașului susținut din banii tuturor ploieștenilor, dar gestionați prin contracte cu clauze secrete.

- Publicitate -

Din punctul nostru de vedere, este cea mai completă descriere a felului în care primăria Ploiești, prin Clubul Sportiv Municipal (CSM), își bate joc de sportivii și de banii orașului. Îi dăm cuvântul lui Alin Carabulea, fost baschetbalist al CSM:

Indemnizații de 500 de lei/lună ”dați în mână” pentru sportivii orașului care trăgeau la promovare

”La începutul campionatului, ediția 2017-2018, aveam niște indemnizații de efort. Suma era de 500 lei. Banii îi primeam în mână, nu pe card cum era normal. Nu exclud posibilitatea să fi fost în spate niște contracte, pe sume mai mari, din care unii își opreau grosul, dar nu am dovezi în sensul ăsta.

- Publicitate -

Chiar și în condițiile astea, plata nu se făcea întotdeauna la timp, întârzia foarte des. Erau întârzieri de luni de zile pentru o suma de 500 de lei, de exemplu.

După începerea sezonului de anul acesta, 2020-2021, în care primeam la fel indemnizații de 500 lei la început, după câteva victorii și posibila promovare au început sa ne facă contracte de 1000 de lei cu promisiunea că mai târziu, cu cât mergeam din ce în ce mai bine, să le mărească, dar să venim venim des la antrenamente etc. Se întâmpla cu câteva luni înainte de sfârșitul campionatului. Este vorba de niște contracte de care nu toți beneficiau, doar câțiva  titulari. Mulți nu primeau nimic.

După ce am câștigat foarte multe meciuri și, deja, aveau așteptări mari, Ivan ne spunea că o să ne mărească salariile, dar sa venim mai des la antrenamente, pentru ca mulți dintre noi munceam. Noi am început sa venim mai des, dar s-a întâmplat același poveste cu minciunile și vrăjelile, pentru aș atinge obiectivul. În final nu s-a schimbat absolut nimic.

- Publicitate -

Eu cred că ăsta a fost și obiectivul lui – ”promovez cu fraierii pe 1000 lei, pe urmă îi dau afara și eu mă ridic”, pentru că este singurul membru al acelui lot care a fost recompensat de primărie, de CSM. Restul…

”O minciună, asta am primit din partea primăriei după ce am tras precum caii la căruță să readucem baschetul prahovean după 6 ani în prima ligă, pe niște salarii de râsul Europei”

Revenind, ne-am calificat în turneul final, am început bine, toate frumoase. Asta până în momentul la care am avut meci cu Rapid București. Ni s-a promis o primă de joc de 20.000 de lei pentru toți jucătorii, și staff bineînțeles, să îi împărțim cum vrem noi. O suma extrem de mică, dar mai bună decât nimic.

- Publicitate -

Chiar au specificat că banii ne revin indiferent dacă promovăm sau nu. Nici până în ziua de astăzi 18.11.2021, nu am primit nici măcar 1 cent din ce au promis. Nici măcar 1 leu.

O minciună, asta am primit din partea primăriei după ce am tras precum caii la căruță să readucem baschetul prahovean după 6 ani în prima liga, pe niște salarii de râsul Europei.

Am fost, totuși, recompensați de un tată foarte generos al unui copil din echipă. Ne-a oferit o sumă de 2.000 de euro, pe care ne-a transmis că ne-o oferă înainte de ultimul meci: dacă batem și promovăm, avem suma de 2.000 de euro. Am câștigat și omul, foarte serios, a și venit cu banii la 5 minute după finalul meciului! Îi mulțumesc și pe această cale pentru gestul foarte, foarte frumos: am simțit și noi că suntem remarcați, cumva pentru efortul pe care îl facem.

- Publicitate -

Rețineți, promovasem echipa de baschet a Ploieștiului, nu a unui privat! Cei de la primărie nici măcar un mulțumesc nu ne-au transmis după meci.

Performanța sportivului ploieștean, potrivit statisticii FRB

”Ne-am atins obiectivul, pe fraierii îi lăsăm cu buza umflată”

- Publicitate -

După ce s-a terminat turneul și am promovat, ne-au spus ca nu o sa plece nimeni. ”Chiar dacă nu avem loc la Liga 1 pentru toți membrii actualului lot, se va face și echipă de Liga 2, și vor juca acolo”, ne spuneau cei de la CSM Ploiești. Să stăm liniștiți și fără griji, ziceau.

Ne-au mai și aburit cu alte discuții despre banii pe care ii vom luam în Liga 1, că vom juca pe alte salarii, mai mari etc. Chiar i-am crezut. Și de ce n-am fi făcut-o, pe salarii de 1.000 de lei, după 6 ani, promovasem echipa Ploieștiului în Liga1. Adică noi făcusem un miracol, de ce n-am fi fost și beneficiarii unuia?

După scurta vacanță, am revenit la antrenamente. Au început să vină și jucătorii noi, și să dăm drumul la treaba pentru noua călătorie în Liga 1. Eram entuziaști. Dar treceau zile, săptămânii, și nimeni nu venea la mine sa vorbească despre contract, despre ce o sa fac, și ce mi s-a promis. Am tot așteptat deja veneau străini noi, jucătorii noi, și ei deja semnau.

Pe fraierii, care am muncit la proiect nu ne băga nimeni în seamă. Au dat de banii mulți la jucătorii noi. Abordarea a fost de genul ”ne-am atins obiectivul, pe fraierii îi lăsăm cu buza umflată”. O spun foarte clar, până la momentul în care am văzut ce sume se oferă noilor jucători, niciodată nu m-am gândit că aș putea câștiga mai mult de la echipă. Eu, și toți colegii cu care am promovat, am jucat pentru oraș și pentru mândria noastră. E frustrant, totuși, să fii batjocorit în halul ăsta.

După o perioadă, unii dintre jucătorii vechi au primit liber la antrenament și de atunci nu s-au mai întors. Din echipa veche am rămas câțiva jucători. În continuare timpul trecea, iar la mine tot nu venea nimeni cu o propunere, ceva. Nu știam care mai e rolul meu în noua echipă, nimeni nu-mi spunea nimic.

Veneau jucători noi, semnau contracte și pe noi, cei vechi, cei cu promovarea, nu ne băga nimeni în seamă. Eram ca niște fantome, acolo. Într-un final, am decis să nu mai continui la echipa. Așa cum vă spuneam, am, totuși, mândria mea.

”Este dureros și nedrept ce se întâmplă”

I-am scris antrenorului Ionuț Ivan, de la care am primit toate promisiunile, că din toate motivele spuse de mine mai sus, nu mai vreau merg mai departe. Am avut o discuție cu el foarte detaliată și, când a venit vorba de bani și contract nou, mi-a spus că nu sunt bani, că ei abia au bani să plătească cazarea la Pitești la primul meci din Liga 1, că se plătesc din banii personali biletele de avion pentru străini etc.

I-am transmis ca motivul plecării este lipsa unei sincere colaborări și a unui contract. El mi-a spus că este o mândrie sa te antrenezi cu acești jucători. Păi cu noi, cum rămâne? Noi, ăia care am promovat echipa orașului și care am creat oportunitatea să fie aduși aici acești jucători, nu mai suntem buni? De ce?

În fine, cert este că astăzi din echipa veche cu care am plecat de la început, au mai rămas doar Nr 69, Vlad Negoițescu, care a venit la jumătatea campionatului de la Galați, și nr 4 Mihai Comănescu. Din câte știu, Comănescu nu este plătit, nu joacă, și nu este nici măcar pe foaia de joc. Sper să nu greșesc. Credeți-mă, este dureros și nedrept ce se întâmplă.

În concluzie, toți am fost dați afară, nu a mai rămas nimeni din fosta echipă, nu am primit 1 cent pentru ca am promovat în Liga 1. După cât am muncit și tras pentru acest club, și câte minciuni și prostii le-am acceptat de-a lungul anilor, după cât am tras ca să ajungem aici în, Liga 1, cu munca 8 ore la o firmă, cu antrenamente zilnice, fără weekend-uri fiind plecat mereu la meciuri, asta a fost răsplata primită de la CSM și Primăria Ploiești.

Expunerea publică face minuni: ”Spune-mi acum pe cât vrei să semnezi, și se rezolvă”

După ce ați vorbit despre situația noastră în emisiune, am fost sunat de cineva de la CSM. M-a întrebat mirat de ce nu mai sunt în echipă? I-am transmis ce mi s-a spus: „nu sunt banii pentru contract”. A reacționat mirat: „Cum să nu fie?!? Spune-mi acum pe cât vrei să semnezi, și se rezolvă”. Deci se putea…

V-am relatat aceste lucruri pentru că nu e drept să fim tratați în felul ăsta și nu vreau să rămână așa. Am luptat pentru echipa orașului, am reprezentant Ploieștiul în competiții. Am făcut sacrificii pentru a face performanță. Vreau măcar lumea să știe exact ce se întâmplă, și să nu mai treacă alți copii prin asta.

Poate o să fiu și eu tată la un moment dat și nu vreau ca fiul meu să treacă prin ce trecem noi, și ei să scape ”basma curata”.

Post Scriptum: ”Am uitat să menționez că ne-au cerut până și echipamentele de joc, inscripționate cu numele nostru pe ele. Plus de asta, eu nu înțeleg o chestie…cum este posibil să spună că nu sunt bani, dar din câte văd eu, la CSM Ploiești vin încontinuu străini noi și de valoare, care joacă pe sume foarte mari, din ce știu eu vreo 4-5 mii de euro”.

Nu vom face niciun comentariu pe marginea acestei relatări. Credem că este suficient de puternică și credibilă pentru a-i determina să analizeze ce se întâmplă cu adevărat la CSM pe primarul Andrei Volosevici, pe viceprimarii Daniel Nicodim și Magdalena Trofin, dar și pe acei consilieri locali care chiar vor să facă ceva pentru sportul de masă din Ploiești.

În ceea ce ne privește, vom continua. Primul demers: Somăm partidele cu reprezentare în Consiliul Local Ploiești să facă demersuri pentru desecretizarea tuturor contractelor Primăriei Ploiești și a societăților comerciale, serviciilor, cluburilor etc din subordine până la finalul lunii decembrie 2021.

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Sondaj Observatorul Prahovean

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

1 COMENTARIU

  1. CSM Ploiesti nu se dezminte.
    Necinsti, Hoti, Pacalici, adunati intr-o Gasca de paràndărăt.
    Pentru fostul meu elev, Alin Carabulea: Aline, baschetul e frumos. Nu lasa lichelele sa-ti distruga visele. Continua sa visezi, bate mingea, zambeste, traieste, si nu uita ca esti un campion!
    Nu numai ca reteaza sportul ploiestean din fasa, nerespectand talentele locale ce, intre paranteze fiind spus, s-au cizelat prin proprii eforturi si fara niciun fel de sprijin de la municipalitate,
    dar si necinstesc munca, eforul si visele sportivilor.
    Stiam ce era, ca d-aia am plecat. Am fost dezavuat de tot ce adunasem in experienta de baschetbalist de catre niste flasnetari cu carnete de partid si infipti de neclintit in cladirile administratiei locale.
    Credeam insa ca Necinstii, Hotii, Pacalicii, adunati intr-o Gasca de paràndărăt, vor disparea prin nerezultate.
    Uite ca m-am inselat.
    De fapt prezenta lor permanenta face imposibila dezvoltarea sportului la nivel local.
    Face posibila doar scurgerea de bani, fara sa aiba comunitatea nimic de castigat. Ce castiga orasul Ploiesti cu aceasta echipa? Avea o sansa, de a oferi modele in educatie. Dar…. nu mergea cu parandaratul. Asa ca se alege ca banii sa se duca pe apa. Invit autoritatile si pe cei responsabili sa ia firul apei, si sa responsabilizeze pe cei vinovati de aceste reale performante in neperformanta.

    PS. pentru redactie, intrebatii nu numai de anul asta, ci de ultimii 5 ani. acum 5 ani nu mi-am primit drepturile contractuale pentru 5 luni, si totusi banii curg…

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

- Publicitate -

Distribuie articolul:

Exclusiv

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

- Publicitate -

Informații utile

Vrei să-ți cumperi o locuință? Ce criterii trebuie să iei în considerare (I)

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

Gimnastele de la CS Petrolul se pregătesc pentru Campionatele Naționale cu sprijinul Supermarket La Cocoș

Gimnastele de la Clubul Sportiv Petrolul Ploiești se pregătesc...

Întreruperi Electrica în Prahova, în perioada 15-19 aprilie. Localitățile afectate

Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Ploiești anunță întreruperea...

Dieta SAD compromite sănătatea și longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

- Publicitate -