„Plantează un polițist virtual la poarta ta”, inițiativă inedită a locuitorilor din satul Strejnic împotriva șoferilor de camioane vitezomani

0

Din cauza coloanelor formate pe DN 1A și DN 72, în ultimii ani, satul Strejnic este tranzitat de camioane de mare tonaj. Vorbim de camioane care deservesc balastierele din zonă, dar și a tirurilor încărcate cu diverse mărfuri.

Localnicii susțin că cei mai mulți șoferi de camioane circulă cu viteză pe drumurile înguste, riscul producerii unor accidente grave fiind foarte mare. În plus, disconfortul sătenilor este maxim din cauza zgomotului motoarelor turate și a prafului ridicat.

Citește și VIDEO: Locuitorii din zona Strejnic și Ploiești Vest, deranjați de zgomotul avioanelor. Reacția reprezentanților aerodromului

Localnicii au făcut mai multe sesizări atât la Consiliul Județean Prahova, cât și la Poliția Rutieră, fără niciun succes.

Mai mult, din zonă au dispărut și două indicatoare cu interdicția de tonaj (7,5 t), considerate de polițiști ilegale pentru un drum județean.

”În ciuda promisiunilor că vor fi montate indicatoare rutiere cu restricție de viteză în zona locuită, acest lucru nu s-a întâmplat. Cred că și montarea unor treceri de pietoni supraînălțate ar fi dus la reducerea vitezei cu care se circulă în localitatea noastră, dar nimeni nu face nimic” ne-a declarat Gabriel Ciurcanu.

Acesta a apelat la o soluție inedită pentru a-i determina pe șoferi să nu mai tranziteze satul Strejnic.

El le-a solicitat locuitorilor din Strejnic să semnaleze pe aplicațiile folosite de șoferi, în special waze, prezența „virtuală” a unui echipaj de Poliție astfel încât șoferii de camioane să evite zona.

”Am ajuns aici din cauza lipsei soluțiilor practice de infrastructură din zona Parcului Industrial, intersecția cu DN 1. Vrem  includerea în analiza de dezvoltare a zonei o șosea de centură, care să preia traficul greu și sa susțină eliberarea de trafic spre Ploiești” este mesajul cititorului nostru pentru autorități.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău