Andrei Volosevici, la Observatorulph LIVE – ”Pot face multe în Ploiești, dar să vină banii prin PNRR”. Cum se prezintă orașul după primul an de mandat

1

Ce s-a făcut, ce nu s-a făcut și ce se intenționează pentru un Ploiești care nu mai are răbdare, după 8 ani în care orașul a fost în declin. Primarul Volosevici a primit sute de întrebări din partea oamenilor, multe dintre ele fiind sintetizate pentru că abordau aceleași teme.

Prezent la Observatorulph Live, Andrei Volosevici a vorbit despre salubritate, spunând că lucrurile sau mai mișcat după ce operatorul s-a schimbat în sectorul căi publice, însă problemele grave continuă să fie în cazul colectării de pe platformele de gunoi. Primarul spune că ar fi ideal ca Rosal să piardă și acest contract, pentru că ”a demonstrat ce poate”.

Totodată, ar trebui să ne așteptăm la majorarea tarifelor pentru salubritate, întrucât șoi costurile de operare au crescut, referindu-se printre altele la salariul minim pe economie și la prețurile carburanților.

În privința contractului cu furnizorul de apă, primarul a spus că probabil contractul va fi prelungit încă 10 ani cu Apa Nova, însă nu în aceleași condiții. Volosevici susține că nu este normal ca investițiile să însemne achiziții pentru parcul auto făcute de operator, ci investiții în beneficiul direct al ploieștenilor, cum ar fi de exemplu racordarea acestora la sistemul de canalizare. Mulți sunt încă utilizatori de fose, deși străzile lor au canalizare. Costurile fabuloase doar pentru o așa zisă proiectare îi determină pe oameni să rămână încă neracordați la canalizare.

Primarul Ploieștiului a mai vorbit și despre infrastructura rutieră, despre parcări și modernizarea unor cartiere cum ar fi Mitică Apostol, însă planurile de investiții depind în mare măsură de PNRR, pentru că bugetul Ploieștiului este grevat de datorii și de cheltuieli încă nejustificate.

Vezi emisiunea aici:

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

1 COMENTARIU

  1. Primarule, cand ati venit voi la putere nu exista PNRR. Dobre a facut ” totul ” sa blocheze orice initiativa cetateneasca si a transformat orasul intr-o mahala. Lasand la o parte gunoaiele, orasul arata oribil. In plin centru vezi numai magazine de haine vechi, case de amanet si ” cazinouri ” cu pacanele, bucuria viitoarei populatii majoritare. Ai continuat ” opera „, adaogand si mai multa paragina. Acum, nu stiu: esti doar incompetent, sau o faci inadins? Te rogi sa plece ROSAL-ul, dar nu faci nimic pentru gasirea unui operator serios. Ca noi, cetatenii, platim oricum taxa de salubritate. Rusine!

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău