FOTO: Un medic veterinar din Boldești Scăieni, amendat de Poliția Animalelor. I-au fost confiscate 12 câini și 8 pisici crescute în condiții mizerabile

0

Un medic veterinar din Boldești Scăieni, Cornel Rădoi, a fost amendat de Poliția Animalelor cu 6000 de lei pentru că ținea numeroase animale în condiții insalubre. De la domiciliul său au fost ridicate 12 câini și 8 pisici, care au ajuns într-un adăpost din Bucov. FOTO la finalul imaginilor.

Vecinii au făcut nenumărate plângeri la autorități privind mizeria în care erau crescute bietele animale și abia astăzi Poliția Animalelor a intervenit, la solicitarea DSV Prahova.

Iată mesajul transmis de o cititoare care locuiește lângă imobilul în care medicul veterinar ținea animalele în condiții improprii.

”Va scriu acest mesaj deoarece am sunat la 112 pentru a ma directiona catre politia animalelor, dar nu mi-au dat nici un nr. de telefon in acest sens, așa că am decis să vă spun dumneavoastră situația.

Ma numesc M.B., detin o casa in jud. PH, com. Boldesti Scaeni si am un vecin pe nume Cornel Radoi, care zice ca este veterinar. Nu stiu daca este adevarat, dar problema aceasta se intampla de ani de zile, fara ca nimeni sa ia atitudine si nu mai pot sa rezist, efectiv.

Cel mai rau a fost vara aceasta cand a fost foarte cald, iar mirosul a fost insuportabil. Am vazut caini intr-o stare deplorabila, subnutriti, ceva de groaza. El nici macar nu locuieste acolo”

Comunicatul Poliției:

La data de 22 septembrie a.c., în jurul orelor 9.45, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au fost sesizați telefonic de către lucrătorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Prahova cu privire la faptul că, la un imobil din orașul Boldești Scăieni se află mai multe animale, care sunt crescute în condiții insalubre.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, unde în prezența bărbatului (proprietar al imobilului) au identificat 12 câini și 8 pisici ținute în condiții improprii, insalubre.

La momentul controlului, acesta nu a putut prezenta carnetele de sănătate ale animalelor, cu vaccinările la zi.

Totodată, acestea au fost verificate, constatându-se faptul că, nici una nu era microcipată.

Din cauza condițiilor improprii, în care sunt ținute animalele, s-a emis Ordin de plasare în adăpost, pentru 45 de zile, fiind ridicate de lucrătorii unei societăți comerciale, de pe raza comunei Bucov.

Bărbatul în vârstă de 47 de ani a fost sancționat contravențional, conform art. 5 alin. 1 lit. a,d și e din Legea 205/2004 privind protecția animalelor, în cuantum de 6000 de lei.

Cercetările sunt continuate de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Prahova, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău