Delia Lazăr, fondatoarea Dahlia Couture, designerul câmpinean aplaudat pe mari scene, atât în țară, cât și în străinătate

0

Pare o puștoaică ce cochetează cu moda. La prima vedere, ai zice că e o copilă ambițioasă, fascinată de tot ceea ce înseamnă  fenomenul fashion. În realitate, este o femeie puternică, mamă a trei băieți minunați, un om extrem de bine ancorat în realitate, pentru care meseria de designer este una vocațională, la baza ei stând talentul, pasiunea și creativitatea. Delia Lazăr, fondatoarea Dahlia Couture, a reușit să devină, prin muncă, enorm de multă muncă, un brand. Obține premii numeroase și este invitată la evenimente de top. Fiindcă, spune Delia, când dragul pentru meserie îl porți în suflet, el trebuie să iasă de acolo și să se împlinească în ceea ce se cheamă artă. Vocația se cere întrupată.

Vorbește cu drag de meseria ei. Îi sclipesc ochii atunci când povestește despre o nouă colecție sau o nouă prezentare de modă. Respiră pentru ceea ce înseamnă evenimente fashion, unde creațiile ei, adevărate bijuterii, strălucesc în lumina reflectoarelor. Reușește să anticipeze trendul și o face cu o așa dezinvoltură încât parcă nici ea nu conștientizează că e cu un pas înainte.

Delia Lazăr, „cel mai creativ designer de rochii de seară”

Stă și câte 12 ore în picioare, la atelierul ei din București. A participat la atâtea evenimente cu colecțiile sale încât le-a uitat numărul. A câștigat trofeul de excelență pentru „Cel mai creativ designer de rochii de seară” la Creative Industries Awards. Piesele sale vestimentare au strălucit pe scena Bucharest Fashion Week. Cum la fel s-a întâmplat și la lansarea, în 2018,a colecției „100 ROmantic”, o colecție dedicată Centenarului Marii Uniri. Mândră a fost peste tot, dar, recunoaște, Festivalul Mondial al Modei din Dubai a fost locul unde, la finalul prezentării colecției, a fost onorată să spună, în fața a sute de oameni, că e româncă! Mai exact câmpineancă, fiindcă Delia Lazăr oriunde ar ajunge în lumea asta cu creațiile sale, tot acasă se întoarce, tot aici este locul unde își încarcă bateriile, de unde își ia energia și unde nu uită să fie dincolo de femeie de succes, mamă impecabilă pentru Teodor, David și Matei, cei trei copii ai ei.

Dahlia Couture înseamnă amprentă personală și suflet pus în fiecare creație vestimentară

Pe Delia nu am văzut-o niciodată plângându-se. Face cu atâta pasiune meseria aceasta de designer vestimentar, încât nici nu știe cum se simte oboseala. Ci doar satisfacția imensă pe care o simte când „bifează” încă o colecție de succes. Dahlia Couture  înseamnă ieșirea din tipare, amprenta personală și întregul suflet pus în fiecare piesă vestimentară creată.

Delia Lazăr se regăsește foarte mult în ceea ce înseamnă ținute de inspirație retro. Consideră că feminitatea „vorbește” de la sine atunci când  în față ai o piesă vestimentară vintage sau cu un vibe retro.

 Cu Delia Lazăr vorbești, dar mintea ei lucrează noi colecții

Se uită, studiază atent și îi vin ideile pe care le transpune în colecții de senzație. Orice o inspiră. Până și verdele crud al pădurilor sau forma unui nor de pe cer. Apar atunci conexiuni pe care ea le face și totul devine mai departe o frumoasă poveste spusă de ținutele pe care le conturează. O întreb cât a muncit cel mai mult la o rochie. Mă gândesc că răspunsul va fi ore sau, poate, zile. Îmi spune senină:

„trei luni! Am cusut manual fiecare mic accesoriu care a dat  prețiozitate acelei piese. Fac cu drag ceea ce fac, asta e misiunea mea. Fiecare piesă de-a mea are o poveste, fiecare eveniment de prezentare a unei colecții, la fel. Nimic nu fac la întâmplare. Sunt perfecționistă, mă bucur să fac oamenii fericiți, mă bucur să văd câtă încredere dă unei femei alegerea unei ținute care să respire atitudine și siguranță de sine, dincolo de spectacolul oferit  de piesa vestimentară în sine”.

Se vede Delia Lazăr făcând altceva? Niciodată. Meseria această nu are vârstă, iar ea vrea să îmbătrânească construind povești frumoase. Fiindcă, așa cum spunea și unul dintre idolii ei, Coco Chanel, „moda nu este ceva ce există doar în rochii. Moda este pe cer, pe stradă, moda are de-a face cu ideile, felul în care trăim, ceea ce se întâmplă.”

 

 

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău