VIDEO: Ce făcea mama gemenilor decedați prin cădere de la etajul 10 al unul bloc din Ploiești, în timp ce salvările ajunseseră la locul tragediei? Era live pe Facebook!

0

Momentele teribile s-au produs miercuri seara, pe Bulevardul Republicii din Ploiești, un apel la 112 anunțând că doi copii au căzut pe asfalt, fiind probabil decedați. Echipele ambulanțelor nu au reușit să mai facă ceva pentru ei, multiplele traumatisme fiindu-le fatale, urmare a căderii de la etajul 10.

Imaginile au fost șocante, strada fiind intens circulată în jurul orei 20.40, când s-a produs tragedia. Martorii au sunat imediat la 112, spunând că ”doi copii au căzut pe asfalt, la scurt timp unul după celălalt, de la unul din etajele unui bloc turn, situat pe Bulevardul Republicii din Ploiești.”

Conform surselor din anchetă, există și câțiva martori, aflați la o terasă de vis a vis, care i-au văzut pe copii urcându-se pe fereastra apartamentului de unde au căzut.

În doar câteva minute au apărut mai multe ambulanțe SAJ, echipajele SMURD și de pompieri, dar și polițiștii. Căderea de la ultimul nivel (et.10) al blocului turn le-a fost fatală copiilor, gemeni în vârstă de 2 ani și două luni. Salvatorii au încercat tot ceea ce a fost omenește posibil, însă multiplele traumatisme erau incompatibile cu viața, în scurt timp fiind declarat oficial decesul acestora.

Ancheta criminaliștilor ploieșteni a început imediat (video AICI – transmisie live ObservatorulPH), locul tragediei fiind înconjurat de mulțimea șocată de tragedie. Una dintre primele întrebări a fost legată de preocupările din acele momente ale părinților și cum a fost posibil ca cei mici să rămână nesupravegheați.

Treptat, situația de ansamblu a început să prindă contur. Tatăl fusese la serviciu, ajungând cu un taxi la locul tragediei, după aproximativ o oră. Mama era în casă în acele momente, la domiciliu aflându-se și cel de al treilea copil al familiei, un băiețel de aproximativ 5 ani. În anchetă s-a stabilit că în apartament se mai aflau alte două femei, ”prietene” ale mamei.

Inițial, din datele oferite de IPJ Prahova, culese după primele declarații ale mamei, aceasta nu ar fi supravegheat copiii, fiind preocupată cu treburi gospodărești în altă cameră.

Ulterior, au apărut imagini pe contul ei de facebook, acestea dovedind că era ”într-un live” (video AICI), alături de copilul de 5 ani, într-o altă cameră.

Pe filmare se aud sirenele ambulanțelor care ajunseseră deja la locul dramei, însă live-ul continuă timp de 3 minute și 30 de secunde, fiind întrerupt de bătăile în ușa femeii, momentul în care polițiștii ajunseseră la etajul 10.

Ancheta este una complexă, continuând și în dimineața acestei zile (joi, 12 august). Mama copiilor nu a putut fi audiată conform procedurilor, de aseară fiind internată la psihiatrie, în stare de șoc. I-au fost însă recoltate probe de sânge, urmând a se determina cu exactitate dacă se afla sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Surse din rândul polițiștilor au precizat pentru Observatorulph.ro că se verifică ”preocupările” profesionale ale femeii, aceasta apărând pe rețelele de socializare în ”ipostaze mai puțin obișnuite pentru statutul de mamă”.

Revenim cu detalii pe parcursul derulării cercetării, într-unul dintre cele mai șocante cazuri petrecute în Ploiești, în ultimii ani.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău