Cum a încercat să-l păcălească un escroc pe un prahovean care a dat un anunț pe olx. FOTO cu discuția de pe Whatsapp

Continuă tentativele de fraudă prin intermediul anunțurilor de mică publicitate. Victimele sunt racolate după ce publică anunțuri prin OlX, apoi contactate pe Whatsapp și determinate să își ofere datele bancare, utilizate pentru operațiunile cu cardul. Discuția dintre un escroc și un prahovean care a postat un anunț – la finalul articolului.

Un cititor ne-a trimis imagini cu discuția purtată cu un escroc la scurt timp după ce a postat pe olx un anunț de vânzare a unei perechi de pantofi sport.

Sesizarea prahoveanului:

Am activat un anunt pe olx cu o pereche de adidasi. Nu am primit nici un apel, decat mesaje pe whatsapp care sunt clare si concise.

Citește și Cum decurge o discuție cu un escroc pe whatsapp după un anunț pe olx. ”Norocul meu a fost notificarea de la bancă pentru autorizarea tranzacției”

Cumparatorul nu cere nici un fel de informatie, spune decat ca vrea sa cumpere produsul si te intreaba daca vrei sa folosesti livrarea prin olx, ba chiar iti ofera si informatiile necesare.

Citește și Au reapărut fraudele în urma unor anunțuri postate pe olx. Cum s-a prins un prahovean de ”combinație

Ideea este ca tu trebuie sa accesezi un link si asa se produce „afacerea”. daca ii intrebi daca vor sa acceseze alta modalitate nu iti mai raspund. Vă trimit și dovada”.

Reamintim că oservatorulph.ro a publicat recent mai multe articole privind tentativele, unele reușite, de fraudare a cardurilor în urma unor anunțuri postate pe olx, discuțiile fiind purtate pe whatsapp.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău