Tehnicile de meditație și Tai Chi-ul i-au dat un nou sens Mihaelei Ionescu, o antreprenoare cu istorie pentru orașul Ploiești – VIDEO

Știm cine suntem cu adevărat? Mihaela Ionescu este antreprenoare și profesor de Tai Chi. Practică tehnici de meditație și provoacă oamenii la o trezire spontană. Este momentul să fim conștienți față de propria persoană și față de tot ceea ce ne înconjoară. Azi învățăm cum să începem să lucrăm la triada minte-trup-suflet.

Mihaela spune că a descoperit starea de libertate datorită părinților care i-au oferit spațiu pentru propriile alegeri. A fost conectată încă din copilărie cu natura, conștientă de intensitatea vieții și de cât de mult avea de cunoscut și de văzut.

“Am crescut cu un dor imens de a vedea lumea. Cum ar fi să ajung în vârful dealului să văd lumea toată? Și, când am ajuns, am văzut că erau multe dealuri, unele mai înalte de unde poți vedea mai mult. Am fost uimită! Dintr-un punct vezi drumul finit și când ajungi în acel punct, constați că este infinit!”, spune Mihaela Ionescu.

La 14 ani, Mihaela pleacă de acasă pentru a intra la un liceu din Ploiești și pentru a practica un sport de performanță. Face tot ce îi stă în putere pentru a fi în rând cu lumea, însă la un moment dat clachează și nu se mai recunoaște. Simte că ceva în adâncul sufletului nu mai funcționează așa cum trebuie. Așadar, dintr-o dată se simte într-o cursă, una care îi mâncă timp și liniștea sufletească.

“Trezirea” i-a fost declanșată de o serie de evenimente nefericite în care părinții Mihaelei Ionescu au fost direct implicați – au fost greșit diagnosticați iar tratamentul pe care l-au primit a fost unul care a lăsat de dorit.

În vârtejul acesta, în care a simțit teamă și instabilitate, a realizat că totul ținea de exterior. Exteriorul prinsese putere. S-a întrebat cine este și încotro îi este calea și a început să își contureze primele idei despre legătura cu “trezirea”.

“Am coborât în adâncimea sufletului și am ajuns din nou copil. Spiritul copilului, liber și frumos chiar și în mijlocul furtunii –  acolo se regăsește liniștea”, afirmă Mihaela.

Un moment important pentru Mihaela a fost acela în care un prieten i-a dăruit o carte de Tao. În cartea despre Tao a înțeles cum este și cum funcționează. A reușit să se accepte în mod complet, fără să își mai pună alte întrebări.

În anul 2009, din cauza durerilor de spate, i s-a spus că soluția este operația, dar pentru că avea ceva experiență în medicina clasică, a ales să se mai gândească.

Astfel, ajunsă în situația de a nu mai putea face mișcare aproape deloc, a decis să înceapă ceva nou. Astfel a luat contact cu Tai chi-ul și Qigong-ul.

În anul 2012, Mihaela decis să fie membră în Fundația Română de Qigong. Și-a dedicat sute de ore pentru a practica formele dinamice de Tai Chi și Qigong, precum și meditația.

În 2013 a devenit instructor în cadrul Fundației Române de Qigong, unde maestru este Cezar Culda, un profesor dedicat, desăvârșit prin practică.

În prezent, Mihaela are clasa de Tai Chi și Qigong în Ploiești, atât pentru începători cât și pentru avansați. Mihaela este recunoscătoare pentru că a avut șansa de a cunoaște profesori remarcabili cu care a rezonat încă din prima clipă.

În cursurile pe care le susține Mihaela Ionescu, structurate pe module, se discută despre caracteristicile comportamentale ale organelor interne, care se reflectă în comportamentul nostru și despre insuficiență și exces de energie în organe, care duc în timp la boală.

La finalul interviului, Mihaela a dorit să adreseze și un mesaj tuturor cititorilor:

“Zâmbește, bucură-te de acțiunile pe care le faci, umple viața cu energia ta, fii curajos, simte că te împlinește ceea ce faci și oferă-ți constant momente de retragere, de liniște, de introspecție. Nu te judeca, acceptă, corectează și transformă continuu. Viața este mișcare, magie trăită în curaj și măreție. Cunoaște-te și fii creatorul vieții tale. Trăiește conștient!”

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0726 221 596 pe WhatsApp sau Signal

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău