Povestea Ioanei, o mămică singură și puternică. Cum a ajuns să transforme florile din hârtie creponată în terapie și afacere înfloritoare – FOTO/VIDEO

Ioana Alexandra Costin are 32 de ani, este o mămică singură a unei fetițe de doar 4 ani și creatoare de flori din hârtie creponată. Pentru că are mulți prieteni în Ploiești și pentru că este în plină construcție din puncte de vedere al business-ului, se gândește serios să își deschidă un atelier de creație florală în Ploiești (imagini la finalul textului)

Acum aproximativ 4 ani de zile, Ioana afla că este însărcinată. Se afla într-un moment de cotitură în viața sa și se gândea ce variante avea.

Lucra într-un domeniu toxic, într-un casino, vreme de 8 ani – un job care i-a adus multe beneficii financiare, dar și o cantitate de insatisfacție și energii negative cu care venea acasă, zi de zi.

O căsnicie eșuată a împins-o pe artistă să își facă un plan clar, care să o scoată din depresie. Pasiunea pentru florile de hârtie s-a transformat în terapie. Cu ajutorul pasiunii a reușit să iasă din zona de frustrare și neputință.

Ioana, de fel din Moreni, Dâmbovița, a ales să pună stop atitudinii de victimă și a realizat cât de important este să se ridice și să își accepte alegerile. Să accepte drumul pe care viața a condus-o. Spune că suntem cu toții vinovați pentru ceea ce ni se întâmplă! Nu crede că atrage ceea ce este, ci exact opusul.

Și-a luat viața în propriile mâini pentru o schimbare la 180 de grade. Și-a redobândit independența și puterea asupra propriilor decizii. I-a fost greu pentru că a fost învățată cu anumite tipare. A renunțat la tot ceea ce nu îi făcea bine.

A revenit în orașul natal Moreni și a decis ca acea perioadă să o definească și să o pună cu totul pe picioare pentru a fi un exemplu pentru fetița ei și pentru mamele care poate trec printr-o astfel de situație.

A făcut o pauză de la tot și s-a gândit serios la ce i s-ar potrivi. A ales imediat să cocheteze cu design-ul, dar nu oricum!

Înainte de toate, a studiat piața și a observat că există cerere pe partea de aranjamente pentru nunți și botezuri. A vrut să vină cu ceva nou pe piață pentru ca viitorii clienți să o caute pentru elementul de noutate.

Pentru început a creat flori din materiale textile. Prima floare a fost din bumbac – a fost un dezastru! Apoi a făcut flori din hârtie cartonată – nici această variantă nu i-a surâs.

Învățând totul în mod autodidact, de pe YouTube, după nenumărate încercări eșuate, a decis să creeze, petală cu petală, flori din hârtie.

Spune că îi place extrem de mult ceea ce face. Spune că din această idee devenită pasiune, reușește să se întrețină și să treacă la următorul nivel.

Florile supra dimensionate sau gigant sunt una dintre ideile de produs pe care le abordează pentru clienții care își doresc să aibă o floare de tip lampă pentru lumină difuză într-o încăpere specială.

Creațiile artistei sunt personalizabile – spune că e important să îi ofere clientului exact ceea ce își dorește. Clientul cumpără exact ceea ce își dorește pentru casa și evenimentele din viața sa.

Pentru că are mulți prieteni în Ploiești și pentru că este în plină construcție din puncte de vedere al business-ului, se gândește serios să își deschidă un atelier de creație florală în Ploiești.

La finalul interviului a ținut să transmită un mesaj pentru toate mamele singure:

“Să își permită să existe cu adevărat! Să fie conștiente că sunt foarte puternice! Să se uite zilnic în oglindă și să își spună: EU POT!”

VIDEO

FOTO

 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0726 221 596 pe WhatsApp sau Signal

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău