După numeroasele sesizări cu privire la mâncarea pe care pacienții o primesc pe durata spitalizării, Spitalul Județean de Urgență Ploiești a decis să publice, zilnic, meniul, bineînțeles, însoțit de fotografii, într-un gest de transparență totală. Cu privire la persoanele care ajung în izolator, legislația nu prevede normă de hrană, chiar dacă perioada de așteptare poate fi de câteva zeci de ore. Până la modificarea legislației, medicii au hotărât să facă chetă și să doneze norma de hrană.
17 octombrie 2020. Meniul de dimineață de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești pentru pacienții care nu au afecțiuni cronice a constat în ceai, pâine, 20 gr. unt și salam, în timp ce gustarea de la ora 10.00 a inclus 100 gr. brânză de vaci.
La prânz, meniul constă în ciorbă de zarzavat cu fidea, mâncare de fasole verde cu pui și pâine. Gustarea de la ora 16.00 – iaurt, iar seara la meniu este pilaf cu pui, pâine și iaurt.
Pentru categoriile de pacienți cu diverse afecțiuni, cum ar fi cei de la cardiologie, cu boli renale ori cu diabet sau ulcer, meniul este diversificat, la recomandarea medicului specialist.
Transparență
Noua conducere a Spitalului Județean de Urgență Ploiești susține că, în urma sesizărilor, a decis ca pe site-ul unității medicale să fie publicat, zilnic, meniul primit de pacienți.
„Meniul va fi publicat zilnic pe site-ul Spitalului Județean de Urgență Ploiești. Considerăm că este un act de transparență cu privire la acest aspect. Anunțul cu privire la meniul zilnic va fi însoțit și de fotografii”, a precizat dr. Sebastian Constantin Toma, noul manager interimar al Spitalului Județean de Urgență Ploiești, lăsând să se înțeleagă că nu întotdeauna imaginile transmise de anumite persoane în spațiul public sunt și cele reale.
În cazul persoanelor care ajung la izolator situația este cu totul alta, având în vedere că legislația actuală nu prevede pentru această categorie normă de hrană, chiar dacă perioada în care pacientul rămâne sub supraveghere, până la aflarea rezultatului testului Covid-19, poate fi chiar de 72 de ore.
„Pentru persoanele care ajung în izolator, legislația nu prevede normă de hrană. Acesta este motivul pentru care am propus modificări legislative cu privire la acest aspect și, din proprie inițiativă, medicii au dorit să vină în sprijinul acestor persoane prin cedarea normei de hrană sau prin realizarea de chetă pentru achiziționarea de apă”, a precizat managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență Ploiești.
Foto – imagini cu meniul oferit astăzi și zilele trecute
Felicitari conducerii spitalului judetean Prahova! Prin transparenta, cei care carcotesc vor tacea si sesizarile pe aceasta tema vor inceta sau se vor diminua drastic, stiut fiind ca nu poti multumi pe toata lumea. Lipseste de exemplu, „caviar” la micul dejun, ca asa s-au invatat de acasa, hahahahaha.
Dar sa fie si comestibil.. cand am fost eu acolo .. mancarea era o mizerie.. la vremea respectiva mi-am pus intrebarea de ce atatia bani cheltuilti pt o mancare care ajungea oricum la gunoi… sau la porci.. Insa totul este fatada, afacere, praf in ochi