Amenda de 15.000 de lei aplicată în starea de urgență unui prahovean ieșit să își adune oile fără declarație a fost anulată de instanță!

În starea de urgență, un bătrân din comuna Gornet Cricov a fost amendat de un polițist zelos cu suma de 15.000 de lei pentru că a părăsit domiciliul nejustificat (să-și strângă oile de pe câmp) și fără să aibă declarație pe propria răspundere. Judecătoria Ploiești a decis zilele trecute anularea procesului verbal, astfel încât pensionarul cu venituri de 700 de lei nu va plăti amenda-record.

În luna aprilie, în plină stare de urgență, un bătrân din Prahova a fost de polițiști cu 15.000 de lei pentru că a ieșit să-și adune oile de pe câmp fără să aibă asupra lui declarație pe propria răspundere.

În procesul verbal, polițistul a consemnat:

”A fost depistat în comuna Gornet-Cricov, sat Dobrota, pe domeniul public, fiind în apropierea terenurilor extravilane din sat. Acesta nu avea asupra sa declarația pe propria răspundere, pentru a părăsi domiciliul, mentionând că a părăsit domiciliul pentru a ieși la păscut cu oile, fără a fi angajat, acesta nereprezentând un motiv întemeiat.”

Observatorulph.ro i-a publicat povestea bietului om aici: Amendă de 15.000 de lei pentru un bătrân care a ieșit să își adune oile. Prahoveanul nu avea la el declarația pe propria răspundere…

Pentru că bătrânul are o pensie de numai 700 de lei, rudele au contestat în instanță amenda, iar Judecătoria Ploiești a anulat procesul verbal!

Sentința, care poate fi atacată cu recurs, a fost pronunțată pe 18 septembrie:

Procesul verbal prin care bătrânul a fost amendat cu 15.000 de lei

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596