Incident la Petrotel Lukoil. Rafinăria recunoaște depășiri la hidrogenul sulfurat în timpul unor lucrări de investiții

După ce am publicat mai multe articole referitoare la mirosul insuportabil de gaze din această dimineață în Ploiești, observatorulph.ro a solicitat rafinăriilor un punct de vedere. Prima care a recunoscut un incident tehnic a fost Petrotel Lukoil. Așteptăm și punctele de vedere ale celorlalte rafinării.

Comunicatul companiei, la solicitarea observatorulph.ro:

Va informam ca astazi, 02.09.2020, in cadrul unor lucrari investitionale cu o valoare de aprox. 29 milioane USD si anume: montarea unei Instalatii noi de recuperare sulf s-a inceput trecerea fluxului de gaze de pe vechiul cos pe cel nou.

In timpul operatiei, o perioada de aproximativ 30 minute, gazele au fost dirijate spre facla.

Datorita conditiilor de dispersie deficitare si cresterii hidrogenului sulfurat pe una din statiile de monitorizare (zona Laguna) s-au impus anumite masuri: Oprirea instalatiilor HPM, Cocsare si Cracare Catalitica.

Conform datelor de pe statiile de monitorizare, valorile inregistrate au revenit la valori normale la aceasta ora.

Finalizarea acestei investitii (2021) va aduce o imbunatatire semnificativa a factorilor de mediu.

Monitorizarea emisiilor se va executa in continuare conform AIM, prin intermediul sistemului national de monitorizare calitate aer, dar si cu ajutorul statiilor proprii: “Laguna” si “Moara Noua”.

RAFINARIA PETROTEL-LUKOIL multumeste cetatenilor mun.Ploiesti pentru intelegere, urmand sa prezinte curand noul obiectiv investitional si beneficiile acestuia pentru mediu.

 

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596