Coșmarul unui ploieștean suspect de Covid-19: ”De cinci zile aștept rezultatul testului făcut la Spitalul Județean. DSP nici nu m-a căutat încă” – UPDATE

0

Pandemia de Covid-19 a generat un haos total în sistemul sanitar din România, care se reflectă și în activitatea spitalelor din Prahova. Un ploieștean dus cu ambulanța luni dimineață la Spitalul Județean Ploiești, având febră mare, așteaptă de cinci zile izolat la domiciliu rezultatul testului Covid-19 efectuat aici. Gigi Vasile a povestit pentru Observatorul Prahovean coșmarul prin care trece.

UPDATE: 31.07.2020

În cele din urmă, Gigi Vasile a reușit să obțină informația dorită de la Spitalul Județean Ploiești, după ore întregi de telefoane date în cursul zilei de vineri: nu are Covid-19.

”În seara asta, mi-am încercat din nou norocul și am sunat la județean. Am avut șansa unei centraliste din partea căreia am simțit o empatie și aplecare pentru a mă ajuta.

A insistat la mai multe interioare. Am reușit să am o discuție cu o doamnă, despre care mi-a spus că este asistentă socială.

Cu ușoară insistență din partea mea, a revenit în câteva secunde cu rezultatul: NEGATIV de Covid.

Când am întrebat-o de ce nu m-am sunat nimeni așa cum mi s-a promis când mi s-a recoltat testul PCR mi-a răspuns: „păi dacă sunteți negativ, de ce să vă sune? Eu cred că s-a sunat numai pt cel pozitiv, nu știu sigur să vă spun”.

Luni trebuie să ajung la registratura spitalului pentru a intra în posesia unei copii după rezultat cu ajutorul căruia să obțin medical de la medicul de familie.

E vremea birocrației! La ei nu a ajuns poșta electronică.”, ne-a povestit ploieșteanul care a așteptat cinci zile rezultatul unui test Covid.

Articolul inițial:

Bărbatul a făcut febră ușoară duminică. S-a tratat cu paracetamol, însă luni temperatura i-a crescut la 39 grade.

”Am chemat salvarea, că nu știam ce se întâmplă cu mine. A venit ambulanța, mi-au făcut un Algocalmin și, în jurul orelor 16.00, eram în Triajul de la Județean.

Cinci ore am stat acolo, într-o aglomerație mare, în picioare, cu zeci de pacienți așteptând”, povestește Gigi Vasile.

După prima oră de așteptare pe hol, a sosit o asistentă pentru a-i cere buletinul.

”Era începutul așteptării de coșmar. După încă două ore de stat, m-au dus la CT și mi-au făcut analizele. Mai trebuia să îmi ia proba din nas pentru RealTime PCR. Surpriză: nu aveau teste.

Asistentele au început să se certe cu pacienții care, vă dați seama, așteptau de mai multă vreme ca mine. Ne-au spus că vor sosi niște teste și ne-au rugat să mai așteptăm”, ne-a mărturisit ploieșteanul care, de luni, tot așteapă rezultatul testului.

Gigi Vasile descrie atmosfera de pe de la Județean. Majoritatea paturilor sunt ocupate, pacienții sunt în mare parte în vârstă. Așteptarea este cea mai grea etapă pentru cei care ajung pe holurile spitalului.

”Toți care eram acolo aveam simptome ușoare. Eram singurul care făcuse febră. Ceilalți erau fără gust și fără miros și aveau majoritatea peste 60 de ani.

Un bătrân era de cinci zile acolo, fără să știe familia despre el. La un moment dat, a venit un asistent și i-a spus că îl duce acasă fiindcă e în regulă.

O doamnă era venită de dimineață și, deși era după-amiază, încă aștepta să fie băgată la computerul tomograf.

O altă persoană se văita că nu a mâncat nimic de patru zile și îi ruga pe asistenți și brancardieri fie să îi dea voie să iasă până la magazin, fie să le dea bani ca să îi cumpere ceva de mâncare.

Partea bună a întregii exeperiențe este că persoanalul era îmbrăcat corespunzător. Ce-i drept, în două rânduri cât am stat acolo au venit cu un nebulizator și au dat dezinfectat pe hol.

Numai că erau foarte mulți pacienți pentru angajații de aici”, poveștește ploieșteneanul.

În jurul orelor 20.00, sosesc și testele pentru Covid-19. Surpriza: ”rezultatul în 4-5 zile”.

”Pe la 8 și ceva seara, au venit testele. Ne-au luat probele din nas și când i-am întrebat ce urmează ne-au răspuns: rezultatul îl primiți în 4-5 zile. Dacă nu vreți să stați internat, dați declarație și vă duceți acasă. Vă sunăm noi.

Asta am și făcut. De atunci și până azi, nu am primit absolut niciun semn de la Spitalul Județean Ploiești sau de la DSP.

Ieri am sunat toată ziua la DSP Prahova. Nu a răspuns nimeni. Nu m-a căutat nimeni să mă întrebe cum mă simt, dacă trăiesc, dacă respir.

Am sunat la județean. M-au plimbat din interior în interior ca, într-un final, să îmi spună că mă sună ei.

Acum puțin timp (ieri după-amiază – n.r.), am sunat din nou. Am nimerit fix la Triaj. Mi-a spus că n-au sosit încă rezultatele și revin cu telefon după ora 20.00”, povestește Gigi Vasile.

Până la ora publicării acestui articol, Gigi Vasile încă nu a primit telefonul mult așteptat de la Spitalul Județean Ploiești.

De luni după-bărbatul nu a mai făcut febră. Ia Paracetamol, Trachisan și Vitamina C. Se simte mai bine, însă așteptarea este un real coșmar.

”Din fericire, am avut o ușoară migrenă, discontinuă, nepermanent, suportabilă și o moleșeală, mai ales marți. Azi (n.r. – joi) sunt mult mai bine. Mă revoltă, însă, timpul lung de așteptare de 4-5 zile.

Eu nu mai am încredere în cazul ăsta în acuratețea rezultatului. Sper să nu-mi încurce numele, sper să fii făcut testul corect, sper să iasă totul bine”, povestește ploieșteanul.

Situația prin care trece Gigi Vasile este din ce în ce mai des întâlnită în rândul pacienților suspecți de Covid-19. Rezultatele testelor ajung târziu, trebuie reconfirmate ca să fie sigure iar, între timp, se pot întâmpla multe. Chiar și pierderi de vieți omenești.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău