Directorul Muzeului de Istorie, trimis în judecată pentru o faptă penală

0
director proces penal Muzeul Istorie

director proces penal Muzeul IstorieConsilierii județeni PP-DD Prahova nu au fost astăzi de acord cu aprobarea rezultatului final de management al directorului Muzeului de Istorie și Arheologie Prahova, pe motiv că acesta a fost trimis în judecată pentru fapte penale. Mai exact este vorba de deschiderea unui proces care are ca obiect neglijența în serviciu (art. 249 CP), în cazul celor 18 piese din aur dispărute fără urmă de la Muzeul Ceasului.

Consilierii județeni PP-DD au susținut că atâta timp cât există un dosar pe rolul instanțelor pentru fapte penale, care îl vizează direct pe directorul Muzeului de Istorie, nu pot aproba rezultatul final al evaluării managementului aplicat în anul 2012. Potrivit proiectului supus aprobării, directorul Muzeului, Lia Maria Voicu, a obținut nota finală de 9,86, fapt pentru care s-a propus continuarea managementului. Cât privește acuzațiile care i s-au adus, directorul Muzeului Județean de Istorie și Arheologie nu a ripostat în niciun fel în timpul ședinței. Doar președintele Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, a susținut că, atâta timp cât nu au fost depuse dovezi la Consiliul Județean cu privire la procesul de pe rolul instanțelor, nu se poate anula proiectul. Consilierul județean democrat-liberal Adrian Dobre a anunțat că, oricum, amânarea proiectului aflat pe ordinea de zi ar fi fost o măsură injustă față de ceilalți manageri ai instituțiilor de cultură ale căror rezultate finale ar fi trebuit aprobate astăzi.

Povestea ceasurilor din aur…

Pe de altă parte, pe rolul Judecătoriei Ploiești există într-adevăr dosarul 36462/281/2012, care are ca obiect neglijența în serviciu, faptă prevăzută de art 249 CP, în care directorul Muzeului de Istorie Prahova are calitatea de inculpat, alături de alte două persoane, Mariana Moldoveanu și Ioan Eugen Stănescu, și în care Muzeul Județean de Istorie s-a constituit parte vătămată. Pe 7 martie a avut loc un nou termen, cauza fiind amânată pentru 16 aprilie. Trebuie precizat că nu este pentru prima dată când directorul Muzeului Județean de Istorie este implicată într-un astfel de scandal. Totul a plecat în urmă cu aproape patru ani când, în unui control al poliției la Muzeul Ceasul, s-a descoperit dispariția a 18 piese din aur de la ceasuri de buzunar care au aparținut unor personalități importante precum Vasile Alecsandri, Regele Carol I și țarului Alexandru al II-lea. În 2010, dosarul a ajuns în atenția Parchetului, ca mai apoi, în octombrie 2012 să ajungă pe rolul Judecătoriei Ploiești. Citește AICI întreaga poveste.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău