Loviți de necaz în prag de Sărbători! Patru copii ai unei familii din Filipeștii de Târg au ajuns la spital cu arsuri provocate o explozia unei sobe FOTO

0
WhatsApp_Image_2019-11-26_at_18.42.38_1_6477a.jpeg

WhatsApp_Image_2019-11-26_at_18.42.38_1_6477a.jpegMomente de coșmar pentru o familie din Filipeștii de Târg. Patru dintre cei șapte copii pe care-i au soții Cervinschi au ajuns la spital cu arsuri după ce soba din camera unde se aflau aceștia a explodat. Din fericire, deflagrația nu a fost urmată de un incendiu. Altfel, familia ar fi rămas și fără casă, iar rănile suferite de cei patru ar fi fost de altă amploare. În prag de Sărbători, oamenii au nevoie de ajutor pentru a trece de acest impas.

Sebi (12 ani), Alexandru (18 ani) și Emi (19 ani) se aflau într-una dintre cele trei camere câte are casa familiei Cervinschi. Și-au dorit să fie cât mai cald în cameră și au tot pus lemne pe foc. N-au ținut cont că în încăperea închisă cu ferestre și ușă din termopan nu era niciun vas cu apă și niciun ochi de geam deschis.

„În momentul în care fata cea mare, Ana Maria (16 ani), a deschis ușa ca să intre în cameră s-a produs explozia care a aruncat bucăți de sobă peste tot. Camera a fost aproape distrusă, dar problema mare este a celor patru copii care au suferit arsuri. Unul dintre ei este în stare mai gravă, cel de 18 ani, care a suferit arsuri și pe căile respiratorii. Nu se poate alimenta, momentan. Vomită tot ce mănâncă“, ne-a povestit Dan Cervinschi, tatăl copiilor.

El, soția și ceilalți trei copii (Sara – 7 ani, Cristina – 10 ani și Adrian – 14 ani) erau în celelalte camere ale casei.

Când au auzit bubuitura nu au realizat ce se întâmplă și cât de aproape de ei este pericolul. Însă când au ajuns în camera distrusă și i-au văzut pe cei patru i-a încercat starea de panică. Le era teamă ca nu cumva să înceapă incendiul și, totodată, se gândeau cum să acorde primul ajutor.

Le-au oferit sprijinul câțiva dintre vecini, iar la scurt timp au ajuns și echipele de intervenție.

Sebi și Ana Maria au ajuns la Spitalul de Pediatrie din Ploiești, având arsuri pe față, mâini, gât și parțial pe restul corpului. (vezi FOTO)

Băieții mai mari, Alexandru și Emi, au fost transportați la Spitalul Județean de Urgență Ploiești. Alexandru a fost cel mai grav afectat, având pe lângă arsurile externe și pe cele precizate mai sus de tatăl acestuia.

Dacă în cazul adolescenților internați la Pediatrie, medicii dau asigurări că până de Crăciun aceștia vor fi externați, nu la fel stau lucrurile și cu băieții mai mari care vor avea nevoie de îngrijiri medicale de specialitate mai mult timp.

Acasă, Dan (50 ani) și Mariana (48 ani) încearcă să înlăture urmele necazului și să ia viața de la capăt. După serviciu, Dan se ocupă de camera afectată. Mai are de scos resturile sobei explodate și, ulterior, să înceapă refacerea încăperii. De la Primărie i s-a promis ca ajutor de urgență niște materiale de construcție, însă nu știe în ce măsură îi vor ajunge pentru consolidare, pentru zugrăveală și tot ce mai trebuie. Mariana se împarte între treburile de acasă și vizitele la spitalele unde-s internați cei patru copii.

Dan lucrează la operator la Cristim, iar Alexandru și Emi ca muncitori la Sipex. Sunt nouă guri de hrănit, însă acum se adaugă și cheltuielile suplimentare pe care le vor impune problemele de sănătate și refacerea casei.

Își doresc sănătate înainte de toate, iar arsurile suferite să nu aibă complicații. Însă, oamenii au nevoie de mai mult de atât: materiale de construcție, alimente neperisabile, cele necesare pentru „reîmbrăcarea“ încăperii afectate. Cât despre Moș Nicolae sau Moș Crăciun, oamenii au uitat aproape de tot. Dar chiar și cu necazul prin care au trecut, copiii familiei Cervinschi îi așteaptă. Și poate în acest an, mai mult ca niciodată…

Cine vrea să-i ajute, o poate face fie apelându-l pe Dan Cervinschi, la 0729862209, fie pe Corina Bădescu, o apropiată a familiei, la 0757179861.

Donații pot fi făcute și în contul, deschis la BRD, pe numele Mariana Cervinschi:
IBAN: RO92BRDE300SV75794783000
SWIFT: BRDEROBU

Foto: Corina Bădescu

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău