1.jpg

Incident, în această dimineață, în Mina Carol de la Salina Slănic. Un bloc de sare s-a desprins și a picat într-o galerie, trepidațiile și zgomotul fiind resimțite asemenea unui cutremur de localnicii din zona centrală a orașului.

UPDATE Noi detalii despre prăbușirea blocului uriaș de sare din Salina Slănic. Localnicii au crezut că este cutremur

”Am crezut că e cutremur! La șapte dimineața s-a auzit o bubuitură puternică în subteran și au zăngănit geamurile, ca la un seism”, susține un localnic, care a sesizat incidentul redacției observatorulph.ro.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Reprezentanții minei din Slănic au confirmat incidentul, însă susțin că acesta s-a produs într-o mină veche, care nu mai este exploatată de ani buni, nefiind înregistrate pagube materiale sau victime.

”În mina Carol, care este închisă, s-a desprins un bloc de sare cunoscut sub denumirea de Moldova. Zgomotul a fost resimțit în centrul orașului, dar nu există niciun pericol. Activitatea de exploatare și cea turistică nu au fost afectate”, a declarat pentru observatorulph.ro liderul de sindicat, Alexandru Drăgoi.

Vom reveni cu detalii.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.