cv-cretu.jpg

Firma DIRECTOR SPECIAL TROOPS D.S.T. SRL a câștigat licitația organizată de SGU Ploiești pentru servicii de pază, deși societatea Consiliului Local Ploiești are în prezent 94 de paznici, care vor fi trecuți în șomaj dacă nu acceptă transferul la întreținere cimitire și spații verzi. Ce legătură are președintele Consiliului de Administrație al SGU, Ionuț Crețu, cu firma câșigătoare aflați lecturând textul de mai jos.

Observatorulph.ro a publicat ieri, în exclusivitate, că DST a câștigat licitația pentru servicii de pază a SGU Ploiești. Interesant este faptul că tariful este mai mic decât cel calculat la salariul minim pe economie (detalii AICI).

Am încercat să aflăm ce se ascunde în spatele deciziei de a externaliza acest serviciu, aparținând conducerii SGU, în frunte cu președintele CA-ului, Ionuț Crețu și iată ce am aflat. Înainte de asta, merită menționat faptul că viceprimarul Cristian Ganea a postat pe Facebook, în data de 19 octombrie, un bilețel scris de mână cu economia făcută prin înlocuirea paznicilor existenți, care a fost ștearsă ulterior. Noroc cu colegii de la Telegrama, care au relatat despre această reacție a vicelui Ganea aici: Viceprimarul Ganea reacţionează vehement la afirmaţiile primarului legate de SGU

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Revenind la subiect, în declarațiile de avere din 2017 și 2018, postate de șeful CA-ului de la SGU, Ionuț Crețu, membru al organizației PSD Prahova, sunt trecut veniturile obținute de acesta (peste 20.000 de lei în total) la firma de pază General Army Legione (GAL), unde, potrivit CV-ului său, este director general:

cretu-2.jpg

cv-cretu.jpg

Declarațiile de avere ale lui Ionuț Crețu depuse la SGU Ploiești:

avare-cretu1.jpg

avere-cretu2.jpg

Potrivit datelor înregistrate la Registrul Comerțului, GAL SRL, firma la care Ionuț Crețu, șeful CA-ului de la SGU este director, are doi asociați: Nicolae Radu Septimiu, respectiv Luca Teodor Ovidiu, acesta din urmă fiind și administrator.

gal.jpg

Și firma G.A.L. este abonată la contracte pe bani publici, așa cum reiese dintr-un plan de reorganizare publicat de firma de insolvență Extrem Insolv pe site-ul său.

firme.jpg

Revenind la subiect, aceiași Nicolae Radu Septimiu și Luca Teodor Ovidiu de la G.A.L sunt fondatorii firmei DIRECTOR SPECIAL TROOPS D.S.T. SRL, care a câștigat licitația organizată de SGU Ploiești, unde Ionuț Crețu este șeful CA-ului. 

Mai exact, firma D.S.T, care este și ea abonată la contracte pe bani publici, acesta fiind un alt subiect de care ne vom ocupa ulterior, a fost înființată în 2015 de cei doi, așa cum reiese din extrasul de la Registrul Comerțului publicat mai jos:

dst-infiintare.jpg

Interesantă este evoluția firmei ulterioară a firmei D.ST. În 2016, intră ca asociat Radu Adrian Ionuț, care preia ulterior de la cei doi, Luca Teodor și Nicolae Radu și părțile lor sociale, devenind astfel asociat unic. Momentul coincide și cu o creștere uriașă a cifrei de afaceri, de la 0 lei și un angajat în 2015, la 2 692 406 lei și 109 angajați în 2016, respectiv 5 032 972 lei și 171 de angajați în anul 2017, profitul anual sărind de 400.000 de lei.

Pentru că gurile rele vorbesc că Nicolae Radu Septimiu ar fi nașul lui Ionuț Crețu,a cărui cununie civilă a avut loc de curând, observatorulph.ro l-a contactat pe șeful CA-ului de la SGU, care a infirmat această informație.

Rămâne doar legătura dintre cei doi prin intermediul Registrului Comerțului și a declarațiilor de avere.

Va urma.

Marius Nica
director editorial
Este ziarist din 1997 și a colaborat cu mai multe instituții de media locale și naționale până în 2007, când a devenit editor coordonator al www.observatorulph.ro, liderul actual al presei prahovene.
De același autor

negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.