fbpx

Gunoi-de-grajd.jpg

De câteva zile, ploieștenii din cartierul Nord, zona centrală dar și Malu Roșu sunt obligați să suporte un miros greu, de fecale. După nenumărate sesizări la Garda de Mediu și după ce Observatorul Prahovean a publicat un articol pe această temă, autoritățile au început verificările și au identificat sursa poluării. 

Astfel, potrivit Danei Tudorache de la la Garda de Mediu Prahova, în urma cercetărilor a fost identificată o societate agricolă din comuna Blejoi, care are în exploatare mai multe terenuri din zona cartierului Albert. Mai exact în spatele vilelor. 

Alertă de poluare în Ploiești! În zona de Nord miroase a hazna

Administratorii firmei au cumpărat mai multe tone de îngrășământ natural (bălegar) pe care l-au depozitat pe terenurile pe care le cultivă și au început să le împrăștie. Cum în această perioadă temperatura a fost ridicată pe durata zilei și a bătut vântul spre Ploiești, mirosul îngrozitor s-a așezat peste oraș. 

După verificări comisarii Gărzii de Mediu au solicitat sistarea acțiunii de împrăștiere a bălegarului până când vremea va permitea desfășurarea procesului în condiții normale, fără să creeze disconfort. 

Totodată comisarii au început verificarea modului în care îngrășământul a fost achiziționat. 

foto ilustrativ gorjeanul.ro

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
970.jpg