agent0i-logan-malu-rosu.jpg

Scene desprinse dintr-o comedie neagră s-au petrecut miercuri după amiază în cartierul ploieștean Malu Roșu. O tânără care vindea legume și zarzavat de toamnă pe trotuarul din fața măcelăriei Pion a fost luată pe sus de polițiști, încătușată și dusă la secție pentru declarații. 

Se pare că oamenii legii au recurs la acest comportament, care nu le face cinste într-o asemenea situație, după ce tânăra ar fi refuzat să-și strângă taraba improvizată. Dialogul între femeia care vindea roșii, ceapă, ardei și verdețuri și polițiști a fost unul plin de ironii și amenințări. 

Într-un final, excesul de zel a pus din nou Poliția Română într-o lumină proastă. Imaginea a doi bărbați care se chinuie să încătușeze o femeie a stârnit reacția trecătorilor care au taxat decizia polițiștilor. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Ne vedem nevoiți să precizăm că nu încurajăm comerțul ilicit și că situația din această după amiază putea fi rezolvată în cel puțin trei moduri pașnice. Adevărații polițiști, atât cei din cadrul SICE cât și de la alte departamente, se confruntă în fiecare zi cu situații delicate în încercarea de a asigura ploieștenilor un climat de siguranță socială și condiții normale pentru a-și face cumpărăturile de toamnă.

Cât despre modul în care cel de-al treilea agent venit la fața locului încerca să-și ajute colegii ”acoperindu-i”, ne vom abține de la comentarii. Fața lui spune totul.

Imediat după publicarea imaginilor, Inspectoratul Județean de Poliție Prahova a făcut următoarele precizări: 

”Urmare a imaginilor apărute în spațiul public, conducerea inspectoratului de politie a demarat verificări cu privire la modul de organizare a acțiunii polițiștilor, cât și cu referire la modul în care s-a realizat intervenția acestora.”


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Național
  • Marți, 11 Decembrie 2018
  • De Georgiana Kelemen

Poliția Capitalei are un șef nou

Şeful Poliţiei Capitalei, chestorul Mihai Marius Voicu, a fost schimbat din funcţie și înlocuit cu unul dintre adjuncţii inspectorului Poliţiei Române, Ciprian Adrian Miron. Şeful Poliţiei Române,...