fbpx

posturi-cocnurs-primaria-ploiesti.jpg

Primăria Ploiești a scos la concurs mai multe posturi vacante și, la scurt timp după organizarea examenelor, în câteva cazuri au apărut și contestațiile, pe motiv că punctajul obținut de unii candidați nu ar fi fost cel corect. Surse din Primăria Ploiești susțin că unii candidați admiși, coincidență sau nu, sunt rude sau au o legătură colaterală cu anumite persoane care dețin sau au deținut o funcție publică în administrația locală.

Spre deosebire de alți ani, fie din cauza salariilor net superioare sau fie ca urmare a posturilor destul de atractive din Primăria Ploiești, de data aceasta a fost concurență la examenele organizate de municipalitate.

Asta cel puțin dacă ținem cont de numărul mare al celor care și-au depus dosare pentru înscrierea la concurs. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Surprinzător, după prima etapă a concursului, multe persoane au renunțat să se mai prezinte la următoarea probă. De departe însă este cu atât mai interesant faptul că mulți dintre cei declarați admiși au oarece grad de rudenie sau soți/ soții în Primăria Ploiești, în instituțiile din subordinea municipalității sau în Consiliul Local.

Citește și: Fata unui consilier local PNL, angajată la Primăria Ploiești. Șefa ei va fi verișoara

De exemplu, la Primăria Ploiești a fost organizat un concurs pentru postul de consilier, clasa I, grad profesional asistent, în cadrul Serviciului de Informatică. La examen s-au prezentat trei persoane și, chiar de la prima probă, s-a făcut departajarea, în sensul că pe primul loc s-a clasat Iulian Năstase, care, pură coincidență, spun surse din Primăria Ploiești, este soțul secretarei de la Direcția Tehnic Investiții, Sorina Năstase.

Practic, după prima probă, cea scrisă, ceilalți doi candidați, dat fiind punctajul obținut, nu s-au mai prezentat la concurs, unul dintre ei preferând să conteste examenul.

angajat-informatică.jpg

Tot la Primăria Ploiești a fost scos la concurs un post de consilier, clasa I, grad profesional de asistent, în cadrul Serviciului Dezvoltare, Administrare Unități de Învățământ. La interviul susținut pe 17 septembrie în cursă erau trei candidați. Una dintre persoanele care au depus dosarele din start nu s-a mai prezentat la examen. Ulterior, a fost publicat și rezultatul. Și iar apare o coincidență. Concursul este câștigat, potrivit surselor din Primăria Ploiești, de Răchită Mihaela Cătălina, care este nora celebrului Valeriu Răchită. Răchită Mihaela Cătălina este angajată la TCE Ploiești, iar în prezent este în concediu.

candidat-1.jpg

La un alt concurs, organizat de RASP Ploiești, asta ca să vedeți că pot să apară coincidențe și la alte instituții publice, a câștigat examenul nimeni alta decât soția consilierului ALDE, Sorin Văduva.

Potrivit declarației de avere a alesului local, actualizată la data de 13 iunie 2018 și aferentă anului trecut, Ioana Văduva, proaspăt angajată la RASP Ploiești, figurează ca asistent director la o societate din Ploiești, șefă de cabinet la Partidul Neoliberal, documentarist la SC CNPR și administrator special la AAAS, respectiv Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului, iar anul trecut a încasat un venit anual de peste 30.000 de lei. 

Contactat telefonic, consilierul local Văduva Sorin a confirmat faptul că soția sa s-a angajat la RASP Ploiești, însă a dat de înțeles că nu știe detalii cu privire la data exactă a organizării concursului. În plus, consilierul local a precizat că își va reactualiza declarația de avere la termenul prevăzut de lege, când vine vorba de noile modificări apărute ca urmare a concursului câștigat de soția sa.

declaratie-avere.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Sunday Brunch El Camaron Ploiesti

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg