- Publicitate -

Cisterne cu petrol sechestrate în trafic de Cornel Dinicu și clanul Sportivilor (I)

Data:

Distribuie articolul:

adrian-preda-604-eduard-andreiLa sfîrșitul lunii ianuarie un transport de produse petroliere a fost urmărit și sechestrat în trafic sub ochii polițiștilor din Buzău. Interlopii care au blocat cisternele cu petrol au însoțit apoi convoiul în Prahova, depozitând apoi cisternele pe un câmp din Mizil. Poliția Prahova a intrat pe fir, a pus sub sechestru produsul petrolier, și după efectuarea cercetărilor a returnat marfa proprietarului de drept. Povestea nu se termină aici, doi polițiști care au participat la cercetarea de la fața locului sunt acuzați de favorizarea infractorului, fiind reclamați de Lalu Gheorghe, domiciliat în comuna Corbeanca- judeţul Ilfov, cel suspectat c-ar fi plătit clanul Preda să sechestreze cisternele. Conform reclamației depuse la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina și declarației lui Gheorghe Nicolae, proprietarul produsului petrolier, în fruntea celor din clanul Sportivilor, pe lângă Adrian Preda, fratele lui Eugen Preda (liderul clanului Sportivilor, arestat în dosarul furtului de arme din depozitul militar de la Ciorogârla), se afla şi mizileanul Cornel Dinicu, un nume foarte cunoscut în rândurile lumii interlope.

Zaharia, un afacerist dubios
În această poveste un rol important îl are şi Zaharia Petre din satul Berca, judeţul Buzău. În începutul plângerii penale făcute de Gheorghe Nicolae, patronul firmei SC Oilo Prod SRL Câmpina, apare acest personaj, Zaharia: ”În fapt, în urmă cu trei ani, l-am cunoscut pe făptuitorul Zaharia Petre, în calitate de reprezentant al firmei SC GEOGAZ OIL SRL BERCA, ocazie cu care am încheiat, în calitate de administrator al firmei SC OILO PROD SRL CÂMPINA-punct de lucru Blejoi, un contract de furnizare a produselor petroliere-CLU si CLG, în valoare de 3 miliarde ROL, din care acesta a plătit la momentul livrării, numai suma de 1,3 miliarde ROL, iar pentru restul sumei de 1,7 miliarde ROL, mi-a lăsat drept garanţie,două file CEC, în original, necompletate decât parţial, adică semnate şi ştampilate de acesta,dar fără a fi trecută suma.
Zaharia Petre a afirmat că-mi va plăti diferenţa prin ordin de plată, promisiune pe care nu a respectat-o, fără ca eu să completez filele CEC şi să le depun la banca la care firma sa avea cont deschis.
Am avut mai multe convorbiri telefonice cu acesta şi am fost de câteva ori la sediul firmei sale, am discutat şi am obţinut aceeaşi promisiune, care nu a fost onorată, deşi i-am spus că voi depune o reclamaţie la organele poliţiei, pentru înşelăciune.Zaharia Petre mi-a spus că trebuie să încaseze de la alţi furnizori personali şi apoi îşi va achita datoria.
Întâmplător, am aflat că Zaharia Petre a procedat în acelaşi mod şi cu trei firme din judeţul Prahova, înşelându-le cu câte 1,5 miliarde ROL, 200.000 euro şi 1 miliard ROL.
Am fost sunat de Poliţia mun.Buzău, respective d-na Marinescu din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor (SIF),de la care am aflat că are mai multe reclamaţii pentru înşelăciune.”

Miza: produse petroliere în valoare de aproape 100.000 de euro
Pe 26 ianuarie, Zaharia Petre i-a cerut lui Nicolae Gheorghe 100 de tone de produs petrolier. Inițial, Nicolae a refuzat invocând datoria veche de aproximativ două miliarde, de pe firma Geogaz Oil, a lui Zaharia. Acesta a spus că va achita datoria veche, banii urmând să fie plătiți din conturile altei firme deținută de Zaharia, Control Web. S-a încheiat atunci un contract între societățile Oilo Prod și Control Web, Zaharia luându-și angajamentul că va plăti jumătate din datorie în acea zi, lucru pe care l-a făcut, iar restul de bani a doua zi la care va adăuga și patru miliarde de lei, contravaloarea produsului petrolier. ”Când am văzut că mi-a virat în cont jumătate din datorie am crezut că se va ține de cuvânt așa că am dat dispoziție șoferilor să încarce marfa (n.r.- produsul petrolier) și să se deplaseze la destinație, în localitatea Cacica din județul Suceava.
Mașinile au ajuns la Suceava și în jurul orelor 12.00 am verificat contul firmei mele. Îmi transferase și cealaltă jumătate din datorie, dar nu și cei patru miliarde de lei. L-am sunat pe Zaharia și i-am spus că voi da dispoziție șoferilor să vină înapoi la Ploiești dacă nu va plăti și cele patru miliarde prevăzute în contract. La orele 15.00 banii tot nu erau virați așa că le-am spus șoferilor să vină înapoi. Am trimis un angajat al firmei și pe nepotul meu să însoțească cisternele pentru a nu se abate de la drum și a nu fi sustrasă marfa iar a doua zi, pe 27 ianuarie, am plecat și eu, împreună cu soția și fiul meu”, ne-a declarat patronul SC Oilo Prod SRL Câmpina, Nicolae Gheorghe.

- Publicitate -

Clanul Sportivilor sechestrează cisternele
âPe șoseaua de centură a Buzăului, mai multe mașini au blocat drumul, oprind cisternele în trafic. 20 de bărbați, înarmați cu bâte, au înconjurat mașinile, amenințând șoferii să coboare de la volan. În fruntea grupului de bărbați era Adrian Preda, fratele lui Eugen Preda, liderul clanului Sportivilor.
”Printre persoane i-am recunoscut pe Zaharia Petre și Lalu Gheorghe, partenerul său de afaceri. Au venit la autoturismul meu pe care au început să-l balanseze. Soția și fiul meu erau șocați. Și eu m-am speriat, recunosc, gândindu-mă că vor răsturna mașina. M-au amenințat cu moartea și când au început să dea cu bâtele în mașină am avut un moment de luciditate și am sunat la 112. M-am liniștit când am văzut că au venit două echipaje, Poliție și Jandarmerie, și agresorii au fugit. A rămas și Zaharia și Lalu și, de față cu Poliția, au spus că mă omoară și-mi dă foc la depozit dacă nu duc marfa la Suceava”, ne-a povestit Nicolae.

(va urma)
foto: Adrian Preda, preluată de pe www.mediafax.ro

Distribuie articolul:

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

spot_img

Exclusiv

Imagini superbe cu Ploieștiul văzut din turnul cu ceas al Halelor Centrale

Ne-au parvenit la redacție imagini în exclusivitate cu Ploieștiul...

Cine este responsabil de incendiul din Ploiești pentru care a fost emis un mesaj RO ALERT

Vinerea trecută, un incendiu a izbucnit într-o hală dezafectată...

Nași, fini, afini și prieteni ai lui Andrei Volosevici, plătiți regește din banii ploieștenilor. Primărie de cumetrie

Peste un milion de lei, din banii ploieștenilor. Atât a plătit primăria Ploiești și instituțiile subordonate pentru neamurile și apropiații primarului Andrei Volosevici, în anul fiscal 2022, sub formă de salarii, prime, sporuri și idemnizații.

S-a redeschis circulația rutieră pe Bulevardul Independenței din Ploiești [FOTO-VIDEO]

În această dimineață s-a redeschis circulația rutieră pe Bulevardul...

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

Incendiu la o locuință din Comarnic

Un incendiu a izbucnit în această dimineață în Comarnic,...

Cum este pe promenada de la Păulești nou deschisă de autoritățile locale

De când s-a deschis am tot încercat să ajung...

Imagini superbe cu Ploieștiul văzut din turnul cu ceas al Halelor Centrale

Ne-au parvenit la redacție imagini în exclusivitate cu Ploieștiul...

Protest al angajaților muzeelor din Ploiești la Guvern [VIDEO]

Numeroși angajați ai muzeelor din Ploiești participă, în această...

Cum s-a produs accidentul de motocicletă din Poienarii Burchii

Accidentul de motocicletă, care a avut loc în această...
- Publicitate -
- Publicitate -

Informații utile

Ce este promisiunea de vânzare-cumpărare a unui apartament

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

Robin Mihai este triplu medaliat cu aur la Campionatul Mondial de Kempo IKF cu sprijinul Supermarket La Cocoș

Ce ar fi sportul ploieștean fără implicarea oamenilor de...

Întreruperi de energie electrică în Ploiești și Prahova în perioada 20-24 mai. Zonele afectate

Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Ploiești anunță întreruperea...

Medicul Alin Scarlat: Cum influențează activitatea fizică longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Primărie de cumetrie. Schema prin care Volosevici și-a angajat fini, afini, prieteni

Jurnaliștii Marius Nica, Mihai Nicolae și Claudiu Vasilescu au...
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Incendiu la o locuință din Comarnic

Un incendiu a izbucnit în această dimineață în Comarnic,...

Cum este pe promenada de la Păulești nou deschisă de autoritățile locale

De când s-a deschis am tot încercat să ajung...

Imagini superbe cu Ploieștiul văzut din turnul cu ceas al Halelor Centrale

Ne-au parvenit la redacție imagini în exclusivitate cu Ploieștiul...

Protest al angajaților muzeelor din Ploiești la Guvern [VIDEO]

Numeroși angajați ai muzeelor din Ploiești participă, în această...
- Publicitate -