Mihai Manea, tânărul de 19 ani din Mizil, care a evadat în urmă cu două zile este un individ periculos, cunoscut cu antecedente penale și care a mai fost condamnat în urmă cu doi ani pentru profanare de morminte, violare de domiciliu, furt calificat și tentativă de furt calificat, într-un dosar cu nu mai puțin de 14 părți vătămate.

 

Tânărul nu a urmat niciodată cursurile unei școli, iar de la vârstă de 15-16 ani își câștiga existența din vânzarea obiectelor pe care le fura, în general fier vechi.

În anul 2012, Manea a fost trimis în judecată sub acuzația de furt calificat, dar a fost condamnat la doi ani de închisoare, pedeapsa fiind atât de mică tocmai pentru că la data săvârșirii faptei era minor. 

Pe data de 1 martie, Mihai Manea a fost din nou trimis în judecată, în stare de arest preventiv, de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mizil, tot pentru furt calificat.

 

Dus la instanță pentru prelungirea perioadei arestării, tânărul reușește să fugă de sub paza polițiștilor, dar este prins câteva ore mai târziu, într-o casă părăsită din Mizil.

Pe 2 martie, ziua evadării, judecătorii din Mizil constată că  "subzistă temeiurile care au determinat luarea măsurii arestării preventive a inculpatului" și decid ca acesta să rămână în spatele gratiilor încă 30 de zile.

Manea va fi urmărit penal acum și pentru evadare, faptă pentru care riscă o pedeapsă cu închisoarea de cel puțin un an.

 

Interersant este că la prinderea evadatului a participat chiar Nicolae Zecheru, șeful SIC Prahova, care a ajuns la Mizil imediat după ce a scăpat de audierile de la DNA.