evadat ploiesti

Tânărul în vârstă de 19 ani, care a evadat ieri de la Judecătoria Mizil, era arestat preventiv și urma să primească prelungirea mandatului cu încă 30 de zile. Acesta a fost adus de la arestul Câmpina la Judecătoria Mizil, însă la un moment dat s-a strecurat și, încătușat fiind, a luat-o la fugă.

 

Incidentul a creat panică mai ales în rândul celor care erau în zonă și au văzut întreaga scenă. Imediat au fost instituite filtre ale Poliției în tot județul. Tânărul evadat a fost repede descoperit într-o casă părăsită, aflată la vreo 500 de metri de Judecătoria Mizil. Reușise între timp să scape de cătușele de la mâini, pe care le-a aruncat. Acestea au fost găsite la scurt timp după ce tânărul a fost prins și încătușat.

După ce a fost audiat ieri mai întâi la Secția de Poliție Mizil și adus apoi la audieri la sediul IPJ Prahova, tânărul a ajuns iar în arestul Poliției de la Câmpina. Acum se fac verificări pe mai multe piste, inclusiv se încearcă să se afle dacă tânărul a avut complici. Cert este că polițiștii efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de evadare (art. 285, alin 1 CP).

Vizați de anchetă sunt și polițiștii care îl însoțeau pe tânăr, efectuându-se și în acest caz cercetări să se vadă dacă este vorba de o neglijență în serviciu.