Mâncarea la cantina UPG Ploiești este cea mai ieftină opțiune pentru studenți. Meniul este bogat și cuprinde ciorbe, preparate cu carne și garnituri, salate și deserturi, iar prețurile sunt pe măsura buzunarelor studenților. Spre exemplu, o supă de pui cu găluște costă, la momentul de față, 4,5 lei, în timp ce, pentru un cotlet de porc, cursanții achită 5,9 lei.
Cantina Universității Petrol -Gaze din Ploiești a fost renovată vara trecută, costurile investiției ridicându-se la 100.000 de euro. Partea de consultanță, dar și designul au fost gândite de arhitectul Andra Georgescu.
2 bucătărese au grijă ca meniul zilnic al studenților să fie unul variat și gustos, deopotrivă. Profesorii mănâncă laolată cu studenții, rectorul Alin Diniță fiind și el „abonat” la prânzul oferit în cantina universității pe care o conduce.
O supă de pui cu găluște costă, la momentul de față 4,5 lei, în timp ce ciorba de burtă ajunge la 6,87 lei. Pentru un cotlet de porc și un orez cu ciuperci, cursanții achită 5,9 lei, respectiv 3,25 lei, o porție de pește prăjit cu mămăliguță costă 8,59, în timp ce pulpele de pui la cuptor ajung la 4,79 lei, iar porția de cartofi prăjiți la 3,01 lei.
Contra sumei modice de 1,82 lei meniul poate fi completat cu o salată de varză și o chiflă al cărei preț este, pentru studenți, 0,56 lei. Apa plată la 500 ml.costă și ea doar 1,14 lei. Practic, la un calcul simplu, o masă caldă, cu două feluri de mâncare și apă, în cantina renovată a universității ploieștene ajunge la 17 lei.
Prețurile sunt foarte mici. O ciorbă la Carrefour e 12,9 lei
Care sint preturile pentru un cetatean oarecare ce vrea sa isi potoleasca foamea acolo ?