- Publicitate -

Măsuri de ordine suplimentare în minivacanța de Crăciun. Aproximativ 800 de polițiști vor fi mobilizați în Prahova

Inspectoratului de Poliție Județean Prahova a anunțat măsuri suplimentare, în minivacanța de Crăciun, pentru a preveni producerea unor evenimente grave și pentru a asigura intervenția rapidă în situații de pericol pentru cetățeni.

Aproximativ 800 de polițiști prahoveni vor fi mobilizați, începând de vineri, 23 decembrie, și până pe 27 decembrie, pentru prevenirea producerii unor evenimente grave. Cei mai mulți dintre aceștia sunt polițiști de ordine publică, rutieri, investigații criminale, dar și de la arme explozivi și substanțe periculoase.

„În funcție de efectele fenomenelor meteo, polițiștii rutieri sunt pregătiți cu mijloace suplimentare în zonele cu probleme, precum și în stațiunile și locurile unde se înregistrează o mare afluență de persoane”, a anunțat Inspectoratul de Poliție Județean Prahova.

Citește și: Controale la comercianți din Prahova. Zeci de amenzi, produse confiscate și dosare penale

Recomandări pentru minivacanță

Inspectoratul de Poliție Județean Prahova a prezentat și un set de recomandări pentru cetățeni pentru perioada minivacanței, pentru prevenirea producerii unor evenimente grave.

Recomandări pentru conducătorii auto

  • Înainte de a pleca la drum, informați-vă cu privire la condițiile de trafic și la starea vremii. Pentru a evita situațiile de pericol, recomandăm șoferilor să renunțe la deplasări pe timp de viscol și ninsoare puternică, iar dacă, totuși circulă pe rute cu probleme, să respecte indicațiile agenților de circulație.
  • Centrul Infotrafic al Poliției Române va transmite permanent informații cu privire la situația drumurilor și va indica rute ocolitoare în cazul restricționării sau blocării circulației pe anumite sectoare de drum din cauza fenomenelor meteo severe.

Citește și: Măsuri de fluidizare a traficului, de Sărbătorile de Iarnă, la punctele de frontieră la intrarea în România

Aproximativ 70 de polițiști rutieri vor fi în stradă zilnic pentru a veni în ajutorul conducătorilor auto, precum și pentru fluidizarea circulației, evitarea blocajelor și prevenirea accidentelor grave.

  • Având în vedere că valorile de trafic vor fi crescute în această perioadă, ca în orice minivacanță, rugăm conducătorii auto să manifeste înțelegere și mai ales răbdare față de ceilalți participanți la trafic.
  • Pentru descurajarea șoferilor care, în ciuda pericolului, vor apăsa prea mult pedala de accelerație, echipajele de poliție rutieră vor acționa zilnic cu aparate radar.
  • În aceste zile vor fi vizați și conducătorii auto care aleg să se urce la volan după ce au consumat băuturi alcoolice sau substanțe interzise, prin urmare, vor fi utilizate aparatele Etilotest, dar și cele DrugTest.

Citește și: Fraude online, de sărbători. DNSC: „Atacatorii se deghizează în Moș Crăciun, în bancă, în servicii de curierat și chiar în autorități ale statului”

Patrule de ordine publică în zonele aglomerate și în stațiunile turistice

Pe perioada minivacanței, polițiștii prahoveni vor acționa în fiecare zi pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor.

  • Pentru a descuraja comportamentele antisociale, patrulele de ordine publică vor fi prezente mai ales în locurile aglomerate, precum și în stațiunile turistice și în localitățile unde se vor organiza evenimente cu public numeros.
  • În cadrul acțiunii ”Foc de artificii” prin care se verifică legalitatea operațiunilor cu articole pirotehnice, la nivelul Inspectoratului de Poliție al Județului Prahova au fost efectuate 23 de controale, fiind confiscate 2.500 de kg de articole pirotehnice în valoare de aproximativ 90.000 de lei.
  • Pentru evitarea implicării în evenimente negative privind regimul articolelor pirotehnice, vă recomandăm să cumpărați articole pirotehnice doar de la persoane fizice/juridice autorizate.

Citește și: Tamponare cu patru auto implicate pe DN1B, pe podul peste râul Teleajen – VIDEO, FOTO

  • La achiziționarea de articole pirotehnice să verificați eticheta. Aceasta trebuie să fie inscripționată în limba română.
  • Totodată, foarte important este să sesizați poliția atunci când constatați că articolelele pirotehnice sunt comercializate în mod ilegal.

Dacă sunteți victima unei infracțiuni apelați numai la poliție! Rețineți cât mai multe date despre locurile și persoanele pe care le-ați cunoscut și veți face astfel mai ușoară descoperirea infractorilor și recuperarea bunurilor dumneavoastră.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -
- Publicitate -

Articole asemănătoare

Prefectura Prahova cere mobilizarea primarilor în contextul codului galben de ninsori, vânt și polei

Prefectul județului Prahova, Virgiliu Daniel Nanu, a solicitat, joi, mobilizare în contextul fenomenelor meteorologice periculoase anunțate de meteorologi. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a...

O prahoveancă are nevoie de ajutor pentru a-și înmormânta bebelușul de doar patru luni. Micuța Selena a murit, ieri, din cauza unei pneumonii

La doar patru luni de viață, micuța Selena, din comuna prahoveană, Boldești Grădiștea, a pierdut o luptă mult prea nedreaptă cu viața. Copila s-a...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Ultimele știri

Cezar, „The voice”, alături de copiii talentați care provin din medii defavorizate. „Nu vând iluzii! Dacă un copil are potențial, îi sunt alături, dar...

Este unul dintre primii 5 contratenori ai lumii și singurul din România. Vocea sa inconfundabilă impresionează. Artistul ploieștean, Cezar „The voice” Ouatu a avut...

Ce obligații vor avea polițiștii, jandarmii și armata pentru combaterea pestei porcine africane. Câți bani se vor acorda pentru reducerea efectivelor de mistreți –...

Un proiect de hotărâre de Guvern, aflat în dezbatere, prevede noi obligații pentru polițiști, jandarmi și armată când vine vorba despre măsurile de control...

Prefectura Prahova cere mobilizarea primarilor în contextul codului galben de ninsori, vânt și polei

Prefectul județului Prahova, Virgiliu Daniel Nanu, a solicitat, joi, mobilizare în contextul fenomenelor meteorologice periculoase anunțate de meteorologi. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a...

Mai noi ori mai vechi? [VIDEO]

Bună ziua! Astăzi voi parcurge rubrica ceva mai frugal, pentru că pur și simplu așa am simțit că ar trebuie să fac de data...

Virozele din ultima vreme sunt puse de către unii pe seama vaccinului anti-COVID. În acest timp, mișcarea „sângelui pur” adună tot mai mulți adepți

După ce pandemia de COVID-19 a trecut, au rămas adepții teoriilor conspirației care sunt nedumeriți că nu mor vaccinații pe capete. Dacă la început dădeau...
Parteneri
MindArchitect
- Publicitate -