Persoanele depistate pozitiv la testul covid nu vor mai fi internate în spital. Anunțul Ministerului Sănătății

0

Persoanele depistate pozitiv la testul covid nu vor mai fi internate în spital, ci se vor prezenta în centre de evaluare. Pacienții nu au nevoie de bilet de trimitere, ci doar de rezultat pozitiv al unui test antigen rapid sau PCR.

În centrele de evaluare, care vor fi stabilite la nivel de județ până lunea viitoare, pacienții vor fi consultați pentru a primi tratament antiviral gratuit, în regim de spitalizare de zi, indiferent de statutul de asigurat.

“E foarte important ca pacienţii să meargă în aceste centre când nu sunt într-o situaţie critică. Vom scădea presiunea pe unitățile sanitare”, a declarat prof dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

Citește și Vaccinul anti-COVID va fi făcut o dată pe an, ca vaccinul antigripal. Anunțul lui Alexandru Rafila

Prevederi noi și pentru pacienții non-COVID-19

Potrivit comunicatului de presă emis de Ministerului Sănătății, pentru asigurarea unui acces cât mai rapid al persoanelor asigurate la investigații medicale paraclinice, efectuate în regim ambulatoriu, s-a stabilit un termen de maxim 5 zile lucrătoare de la solicitare pentru realizarea investigației necesare monitorizării pacienţilor diagnosticaţi cu boli oncologice, diabet, afecţiuni rare, boli cardiovasculare, boli cerebrovasculare, boli neurologice, precum și a celor diagnosticaţi cu COVID-19, după externarea din spital sau după încetarea perioadei de izolare.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău