Doi prahoveni au fost reținuți pentru spălare de bani și evaziune în urma perchezițiilor de miercuri

0

Trei persoane au fost reținute în urma perchezițiilor care au fost derulate miercuri în Prahova într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani.

Descinderile au avut loc în Prahova, București, Mehedinți, Galați și Ilfov.

Poliția Prahova a anunțat că față de doi bărbați cu vârstele de 41 de ani, respectiv 72 de ani și o femeie în vârstă de 36 de ani s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de joi, să fie prezentați Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.

Citește și: Polițiștii prahoveni, în colaborare cu cei din Mehedinți și Galați, au efectuat astăzi o serie de percheziții la persoane bănuite de infracțiuni de evaziune fiscală și spălare de bani

Potrivit unor surse, cei doi bărbați sunt domiciliați în Prahova.

Vă reamintim că în perioada anilor 2011-2017, persoanele bănuite au desfășurat activități economice cu materiale de construcții, deșeuri  metalice și prefabricate metalice, înregistrând în documentele de evidență contabilă și declarând organelor fiscale cheltuieli care nu au la bază operațiuni comerciale reale, de la agenți economici cu comportament fiscal inadecvat, în scopul sustragerii de la plata taxelor datorate bugetului de stat.

Mai mult, prin intermediul unor persoane interpuse a fost creat un lanț economic și financiar care să dea aparența legalității operațiunilor și posibilitatea retragerii sumelor de bani rezultate din activitatea infracțională.

Prejudiciul creat la acest moment este de 709.228 de lei, reprezentat de impozit pe profit și TVA de plată.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău