Testele pe bază de salivă nu respectă nicio regulă de siguranță sanitară! Federațiile din învățământ cer Guvernului blocarea distribuției acestora în școli

1

Federațiile sindicale din învățământ contestă siguranța sanitară a testelor pe bază de salivă ajunse la ISJP, dar și la celelalte inspectorate școlare din țară. Testele nu respectă nicio regulă de igienă, acestea urmând să fie manevrate de cel puțin trei persoane, înainte să ajungă la elevi. Și asta deoarece, piesele care formează kitul trebuie manipulate în vederea asamblării și sigilării individuale.

Din această cauză, atât FSLI, cât și FEN solicită Guvernului României blocarea distribuției testelor din salivă pentru depistarea SARS-CoV-2.

Deopotrivă se cer explicații Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), cea care a elaborat cerințele de performanță și de reglementare,  cu privire la modul în care ar putea fi folosite cum pot fi aceste teste, respectându-se regulile sanitare.

De asemenea, cerem public Oficiului Național pentru Achiziții Centralizate (ONAC) să prezinte criteriile potrivit cărora aceste teste au fost achiziționate și livrate dezmembrate, și nu sub formă de kit individual. Ne întrebăm ce a stat la baza luării unor astfel de decizii și dacă această licitație a respectat legislația în vigoare?!”,

se arată într-un comunicat remis de celor două federații.

Opinia publică așteaptă niște explicații, urgent! Altfel, această mult așteptată testare riscă să se transforme într-un mare eșec! Cine își permite să-și bată joc de sănătatea copiilor și a cadrelor didactice este iresponsabil!”, susțin reprezentanții FSLI și FEN.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

1 COMENTARIU

  1. Si au dreptate! Cum se poate asigura mediul steril de colectare intr-o scoala? Inseamna ca cel desemnat sa recolteze probele trebuie sa poarte combinezon, manusi si viziera ( in afara de masca ), iar timpul rezervat acestei operatiuni sa depaseasca programul scolii. Numai niste imbecili puteau sa nescoceasca asa ceva.

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău