Alexandru Rafila, noul ministru al Sănătății: ”Este mai importantă vaccinarea celor nevaccinați decât a treia doză”

0

Abia instalat în fruntea Ministerului Sănătății, Alexandru Rafila și-a anunțat primele două priorități: scoaterea din schema decizională a DSU/Raed Arafat și continuarea campaniei de vaccinare, în care prioritară va fi imunizarea celor care nu au făcut încă vaccinul și nu administrarea celei de a treia doze către cei deja vaccinați.

Alexandru Rafila: „Noi discutăm despre doza a treia, în condiţiile în care avem mai mult de 60% din populaţie nevaccinată cu primele două doze. Prioritatea – şi asta e poziţia OMS – este de a vaccina cât mai mult din populaţie.

Doza a treia este foarte importantă pentru ţările unde au 70 – 80% acoperire vaccinală. Dar pentru ţările unde au 35 – 40% acoperire vaccinală, importanţa nu este pe primul loc pentru doza a treia, ci este importanţa vaccinării celor care nu s-au vaccinat încă, pentru că acesta e motivul pentru care avem cazuri grave şi decese.

Doza trei este, în mod evident, necesară pentru persoanele care nu au trecut prin boală, pentru că imunitatea medie s-a observat că, în general, nu este mai lungă de şase luni, dar trebuie luate în discuţie toate aspectele, mai ales că există şi persoane care au trecut prin boală, au făcut două doze de vaccin şi trebuie analizat dacă toată lumea, indiferent de situaţie, are nevoie de această a treia doză.”

Rafila a menţionat că în luna decembrie 2020 a trecut prin boală, s-a vaccinat cu prima doză în martie 2021, cu doza a doua în aprilie, dar nu şi cu cea de-a treia, transmite Agerpres.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău