Lidia Buble a fost trimisă în judecată de procurorii DIICOT Ploiești pentru că a mituit doi agenți de poliție Rutieră

0

Solista Lidia Buble fost trimisă în judecată de procurorii DIICOT Ploiești după ce a dat șpagă 900 de lei la doi polițiști de la Rutieră pentru a nu sufla în etilotest. Fapta s-a petrecut în București, iar procurorii au aflat de mită în timp ce interceptau discuția telefonică a vedetei cu o persoană monitorizată într-un alt dosar.

Lidia Buble este acuzată de dare de mită, cunoștința care i-a spus la telefon ce să facă să scape de amendă și suspendarea permisului de instigare la dare de mită, iar polițiștii sunt acuzați de săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

Cum s-au petrecut faptele

Lidia Buble a fost trasă pe dreapta de un echipa al Poliției Rutiere București, la o razie nocturnă. Vedeta, care nu avea declarație pe propria răspundere și ar fi consumat alcool, a sunat un cunoscut, al cărui telefon era monitorizat de procurori într-un alt dosar. Acesta i-a transmis că poate scăpa de probleme dacă dă șpagă polițiștilor.

Lidia Buble, care nu avea bani cash, le-a cerut polițiștilor să o însoțească la un bancomat, de unde a scos 900 de lei, pe care i-a înmânat agenților.

Aceștia au iertat-o pe solistă, însă acum toți cei implicați vor răspunde penal pentru faptele lor.

Comunicatul DIICOT Ploiești:

Prin rechizitoriul din data de 16.11.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus trimiterea în judecată, sub măsura preventivă a controlului judiciar, a doi agenţi de poliţie din cadrul Brigăzii de Poliţie Rutieră Bucureşti, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

Citește și DIICOT Ploiești a trimis în judecată polițiștii rutieri mituiți de Lidia Buble

De asemenea, prin acelaşi rechizitoriu, s-a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui număr de 2 inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi instigare la dare de mită.

Prin actul de sesizare s-a reţinut faptul că, la data de 15.02.2021, în intervalul orar 02:32 – 03:11, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza municipiului Bucureşti, inculpaţii, în calitate de lucrători de poliţie în cadrul Brigăzii de Poliţie Rutieră Bucureşti, au pretins şi primit mită, suma de 900 lei, de la o inculpată, pe care au oprit-o în trafic, pentru efectuarea unui control de rutină.

Suma de bani primită de către inculpaţi cu titlu de mită, a fost remisă de către o inculpată cercetată în cauză, atât cu scopul de a nu fi testată cu aparatul etilotest, cât şi pentru a nu fi sancţionată contravenţional întrucât aceasta nu avea asupra sa declaraţia pe proprie răspundere necesară pentru deplasarea pe timp de noapte pe parcursul instituirii stării de alertă pe fondul panedmiei COVID-19, respectiv nu deţinea asupra sa documentele prevăzute la art. 35 alin. (2) din O.U.G. nr. 195/2002, fapt ce constituia contravenţie conform art. art. 101 alin. (1) pct. 18 din acelaşi act normativ.

De asemenea, prin actul de sesizare, s-a reţinut faţă de un alt inculpat, cercetat în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la dare de mită, faptul că, la data de 15.02.2021, în intervalul orar 02:55:30 – 03:01:35, în timpul unei convorbiri telefonice purtată cu inculpata cercetată pentru săvâşirea infracţiunii de dare de mită, a instigat-o pe aceasta să ofere diverse sume de bani cu titlu de mită, cuprinse între 300 lei şi 200 euro către lucrătorii de poliţie.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluționare Tribunalului București.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție

 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău