Poziția de ultimă oră a Ministerului Sănătății: testele pe baza de salivă pot fi făcute acasă, de către părinți! Acum, se așteaptă decizia finală a Ministerului Educației

0

Ministerul Sănătății a decis: testele pe bază de salivă pot fi făcute acasă de către părinți! Se așteaptă o decizie finală de la Ministerul Educației. Sorin Cîmpeanu a anunțat că „după ce vom analiza materialul tocmai primit și vom discuta cu MS, când vom avea elemente certe, vom anunța”.

„Legislația în vigoare nu exclude utilizarea acestor teste la domiciliu”, precizează cei de la Sănătate, adăugând că decizia cu privire la utilizarea acasă a testelor rapide antigen pentru depistarea COVID -19 revine acum sistemului educațional.

Vă reamintim că federațiile din învățământ au înaintat o petiție Ministerul Educației prin care cer ca profesorii să fie excluși din ceea ce înseamnă derularea unui act medical în școală. Ba chiar au amenințat cu proteste în cazul în care s-ar fi ajuns la situația în care să li se impună așa ceva.

Un miliard de lei costă cele 70 de milioane de teste de salivă destinate elevilor din întreaga țară. Primul lot a fost deja achiziționat, testele urmând să ajungă în școli, potrivit spuselor ministrului Cîmpeanu, săptămâna viitoare.

Comunicatul integral al Ministerului Sănătății poate fi citit aici: https://www.portalinvatamant.ro/articole/noutati-97/ministerul-sanatatii-a-decis-testele-de-saliva-pentru-elevi-pot-fi-facute-acasa-de-catre-parinti-10642.html

foto cu caracter ilustrativ

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău