Toți elevii ar putea intra într-o vacanță prelungită, de luni – SURSE

0
banci-goale_36f83.jpg

Guvernul ar urma să anunțe, în această seară, vacanța prelungită pentru preșcolari și elevii din clasele primare, începând de luni, 25 octombrie.

Conform Hotnews.ro, care citează surse oficiale, aceasta este una dintre variantele luate în calcul de guvern, ca măsură în contextul recordurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 și a ratei mici de vaccinare.

Ar fi vorba de prelungirea după data de 31.10.2021 a vacanțe care urmează să înceapă de luni.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat pentru HotNews.ro că „toate variantele sunt deschise, în condițiile în care nu înțelegem să ne vaccinăm”.

”În situația în care se suspendă și alte activități, în interesul protejării dreptului la sănătate al elevilor și cadrelor didactice, susținem adaptarea structurii anului școlar la situația epidemiologică extrem de gravă”, a afirmat Cîmpeanu.

Ministrul interimar al Educației participă la ședința de la ora 17.30 de la Palatul Cotroceni. Numele său nu se afla inițial pe lista invitaților transmisă de Administrația Prezidențială. Preşedintele Klaus Iohannis a convocat la Cotroceni responsabilii în gestionarea pandemiei şi a anunţat că se pregătesc restricţii pentru limitarea răspândirii virusului.

Impunerea certificatului verde în toate instituţiile publice, reducerea deplasărilor şi permiterea telemuncii, acolo unde acest lucru este posibil, ar figura printre măsurile discutate.

Vom reveni cu detalii!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău